כתבי חדשות 12 בקריאה לפעולה: "עם החלאות נבוא חשבון. צריך להחזיר את החטופים"

כתבי ומגישי חברת החדשות של ערוץ 12 הגיבו לתיעוד הראשון מהשבי של לירי אלבג, שפרסם ארגון הטרור חמאס, וקראו לשחרורם המהיר של החטופים והחטופות: "האכזריות הכי קשה שיש. אין שום אפשרות לחשוב על הייסורים שהיא ויתר החטופים עוברים שם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/01/25 22:29 ד בטבת התשפה

כתבי חדשות 12 בקריאה לפעולה: "עם החלאות נבוא חשבון. צריך להחזיר את החטופים"
חדשות 12, ארכיון, צילום: חדשות 12

קוראים לפעולה: כתבי חברת החדשות של ערוץ 12 דני קושמרו, קרן מרציאנו ואדוה דדון התייחסו לסרטון ספרסם הערב (שבת) ארגון הטרור חמאס ובו תיעוד ראשון מהשבי של החטופה הלירי אלבג. את הסרטון המדובר ביקשה משפחתה של לירי לא לפרסם, אך לאחר מספר שעות התירה להציג תמונות מהתיעוד, בה ניראת לירי לבושה במדי צה"ל - כחלק מהלוחמה הפסיכולוגית של חמאס לשכנע כי מדובר בחיילת ועל כן הינה שוות ערך למחבלי חמאס רצחניים היושבים בבתי הכלא בישראל.

דני קושמרו

דני קושמרו , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

"חיילת שנשלחה בשמנו נמצאת בשבי כבר 15 חודשים"

מגיש החדשות דני קושמרו כתב בחשבון ה- "אינסטגרם" שלו: "לירי אלבג. ראיתי את הסרטון שהוציאו המנוולים מהחמאס ואין אוויר פירק אותי. חיילת שנשלחה בשמנו להגן עלינו ונמצאת בשבי כבר 15 חודשים. רועדת מפוחדת מתחננת על חייה. עם חלאות החמאס נבוא חשבון, את לירי ואת 99 החטופים האחרים צריך להחזיר הביתה".

קרן מרציאנו, המלצה לציבור

קרן מרציאנו, המלצה לציבור, צילום: Hadas Parush/Flash90

"אפשר רק לדמיין את הגיהנום"

עמיתתו קרן מרציאנו, כתבה גם היא ברשת החברתית: "התמונות של לירי קורעות את הלב. המחשבה על הסבל שהיא עוברת מייסרת, אפשר רק לדמיין את הגיהנום שעוברים ההורים והאחים שלה. מדינת ישראל הפקירה את לירי בשבעה באוקטובר ומפקירה אותה ואת החטופים כל יום מחדש. כל התירוצים לא יעזרו מול אמת אחת כואבת: הם שם יותר מדי זמן ולא הצלחתם להחזיר אוחם. נכשלתם! תשנו מדיניות. תעשו כבר משהו".

אדוה דדון

אדוה דדון, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

העיתונאית אדווה דדון, הצטרפה גם היא לקריאה: "האכזריות הכי קשה שיש. אין שום אפשרות לחשוב על הייסורים שהיא ויתר החטופים עוברים שם. תחזירו אותם כבר! 47 סימני קריאה".