ינון מגל הגיב לבן גביר: "נשמה, זה מביך"

ההתגוששות הציבורית בין בן גביר לסמוטריץ מחלחלת למשרדים: המשטרה מאשימה את האוצר בהקפאת תקציב להקמת מבנה הימ"מ, באוצר מכחישים | בן גביר הגיב: "סמוטריץ', תוריד את הידיים מהשוטרים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/12/24 19:27 כט בכסלו התשפה

ינון מגל הגיב לבן גביר: "נשמה, זה מביך"
ינון מגל והשר בן גביר, צילום: פלאש 90 וקאנבה

הקרב בין סמוטריץ לבן גביר ממשיך, כאשר היום (ב') המשטרה פרסמה הודעה חריגה בה תקפו את האוצר שבולם להם תקציבים. השר בן גביר אף ליבה את האש ופרסם ציוץ בו כתב: "סמוטריץ', תוריד את הידיים מהשוטרים". בתגובה להתנהלותו ינון מגל צייץ: "נשמה, אתה שר בממשלה. זה מביך"

הקפאת התקציב- פגיעה בשוטרים

כאמור, דוברות המשטרה פרסמה היום הודעה בה נאמר: "בהחלטה חד צדדית של האוצר, הוחלט להקפיא תקציב שיועד להקמת מבנה עבור הימ"מ - היחידה הלאומית למלחמה בטרור - שלוחמיה פועלים בחירוף נפש להצלת אזרחים ולמען בטחון הציבור. מדובר בהחלטה שהתקבלה ללא כל סיבה מוצדקת, באופן חד צדדי ובעת שמתקיימות עבודות קבלן במקום. ממשטרת ישראל נמסר כי פגיעה בשוטרים מהווה פגיעה ממשית ומיידית בבטחון מדינת ישראל ובאזרחיה"

באוצר מכחישים: מצג שווא מצער ומיותר

במשרד האוצר הכחישו את הטענה ומסרו: "משרד האוצר העביר את התקציב לפרויקט זה מכבר. למרות זאת, משטרת ישראל בחרה שלא לקדם את הפרויקט, תוך שהיא מסבירה כי מדובר בהחלטת המפכ"ל וכי הוחלט לתעדף נושאים אחרים. חרף המאמצים והלחצים שהפעלנו לשינוי ההחלטה, גם אתמול המשטרה עמדה על עמדתה שלא להתקדם עם הנושא. הניסיון להציג מצג שווא הפוך, תוך ניצול ציני של לוחמי הימ"מ, הוא מצער ומיותר".

כזכור, לפני מספר ימים שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע על עליית שכר של 35% הכוללת תוספות ומענקים ורמת פעילות מיוחדת ללוחמי הימ"מ. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תקף: "ספין עלוב שנועד להתמודד עם הזעם במשטרה ובשב"ס על הפגיעה הרוחבית של האוצר"