ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך היום (ד') טקס הדלקת נר ראשון של חנוכה עם בכירי ועובדי משרד ראש הממשלה וילדי העובדים בלשכה בירושלים, שם אמר: "גם החות'ים ילמדו את מה שלמדו החמאס, חיזבאללה, משטר אסד ואחרים - וגם אם זה ייקח זמן, הלקח הזה יילמד לכל רוחב המזרח התיכון".

"לציין את ניצחון המכבים מכבים של היום"

להדלקה הצטרפו אורנה ורונן נאוטרה, הוריו של סר"ן עומר נאוטרה ז"ל, קצין השריון שנפל בקרב בעוטף עזה ב-7 באוקטובר וגופתו נחטפה ע"י חמאס, שנפגשו עם ראש הממשלה מוקדם יותר היום. ראש הממשלה נתניהו אמר לאחר ההדלקה: "אנחנו היום מדליקים נר ראשון של חנוכה לציין את ניצחון המכבים של אז וניצחון ה'מכבים של היום'".

עוד הוסיף נתניהו: "כמו אז - אנחנו מנחיתים מכות על הצוררים ואלו שחשבו שהם יקטעו את חוט חיינו כאן אז זה יחול על כולם. גם החות'ים ילמדו את מה שלמדו החמאס וחיזבאללה ומשטר אסד ואחרים וגם אם זה ייקח זמן הלקח הזה יילמד לכל רוחב המזרח התיכון. אני אומר לכם, בימים ההם בזמן הזה. חג שמח לכולכם".