צה"ל תקף לראשונה בבירת תימן, יורט טיל חות'י ששוגר למרכז

לראשונה מזה חודשיים וחצי, חיל האוויר הישראלי תקף בתימן בתגובה לטיל ששוגר למרכז | בית ספר יסודי ברמת גן ניזוק | דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי מסר לתקשורת הזרה: "החות'ים הפכו לאיום עולמי. מי עומד מאחורי החות'ים? איראן"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/12/24 07:26 יח בכסלו התשפה

צה"ל תקף לראשונה בבירת תימן, יורט טיל חות'י ששוגר למרכז
ההתקפה בתימן, ארכיון |, צילום: anasalhajj,Shutterstock

במהלך הלילה (ה') הופעלו התרעות במרכז הארץ, בעקבות טיל אחד ששוגר משטח תימן ויורט בטרם חצה לשטח הארץ. התרעות על ירי טילים ורקטות הופעלו מחשש לנפילת שברי יירוט. נזק כבד נגרם לבית הספר יסודי בשכונת רמת אפעל ברמת גן, שמבנהו המרכזי קרס. ככל הנראה הנזק הוא תוצאה מפגיעה של שברי יירוט.

בתום אישור תוכניות תקיפה על ידי שר הביטחון ישראל כ"ץ, מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין וחיל הים, תקפו מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות׳י ברצועת החוף המערבית ובעומק תימן. שלטון הטרור החות׳י ביצע תקיפות חוזרות ונישנות לעבר מדינת ישראל במסגרתן שוגרו כלי טיס בלתי מאוישים וטילי קרקע-קרקע לעבר שטח המדינה, אשר רובם יורטו בהצלחה.

המטרות שהותקפו משמשות את הכוחות החות׳ים לפעולותיהם הצבאיות. תקיפת מטרות אלו פוגעת בשלטון הטרור בכך שהיא מונעת ניצול של התשתיות לצרכים צבאיים וצרכי טרור, ולרבות העברת אמצעי לחימה איראניים לאזור. שלטון הטרור החות׳י פועל בשנה האחרונה בהכוונה ובמימון איראני ובשיתוף פעולה עם המיליציות העיראקיות על מנת לפגוע בישראל, לערער את הסדר האיזורי ולשבש את חופש השיט העולמי.

המשטר החות'י מהווה איום על השלום והביטחון באיזור

דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, לתקשורת הזרה: "במהלך 14 החודשים האחרונים, משטר הטרור החות'י בתימן, הנתמך על ידי איראן, הוציא לפועל מאות מתקפות טילים וכלי טיס בלתי מאוישים לעבר מדינת ישראל. זה קרה שוב הלילה. משטר הטרור החות'י ירה טיל לעבר מרכז ישראל שגרם למיליוני אזרחים לתפוס מחסה במקלטים. בשבועיים האחרונים - החות'ים שיגרו כלי טיס בלתי מאויש שפגע בשכונת מגורים בדרום הארץ, וביום ראשון ירו טיל ארוך טווח לעבר מרכז הארץ. החות'ים מבצעים תקיפות נגד ישראל בניגוד לחוק הבינלאומי, והמשטר החות'י מהווה איום על השלום והביטחון באיזור.

היום צה"ל תקף באופן מדויק מספר מטרות צבאיות חות'יות בתימן הכוללות נמלים ותשתיות אנרגיה בצנעא, שהחות'ים עשו בהם שימוש לפעילותם הצבאית. ישראל לא תהסס לפעול על מנת להגן על עצמה ועל אזרחיה מפני התקפות החות'ים. החות'ים מכוונים את מתקפותיהם גם על מדינות אחרות במזרח התיכון, על ארצות הברית ומדינות נוספות. באמצעות התקפותיהם על כלי שיט בינלאומיים והתבססותם בים סוף, החות'ים הפכו לאיום עולמי. מי עומד מאחורי החות'ים? איראן.

המשטר באיראן מממן, מחמש ומנחה את פעילות הטרור של החות'ים.כפי שהראינו מול אויבים אחרים בזירות אחרות, נמשיך לפעול נגד כל מי שמאיים על מדינת ישראל במזרח התיכון, ונמשיך להגן על אזרחי ישראל".