בכיר בארגון חמאס, השוהה בטורקיה, הצהיר כי הארגון נמצא בתקופה של שקיעה, על רקע תבוסות קשות שספג בעזה ובאזור. לדבריו, "חמאס סובל ממשבר מנהיגות אמיתי. מבול אל-אקצא התהפך עלינו והטביע אותנו בים של דם ומשברים האחרון שבהם היה נפילת משטרו של בשאר אל-אסד בסוריה, שחמאס ניסה לאחרונה לשקם את היחסים איתו".
הפצצות בעזה, ארכיון צילום: Ali Hassan,Flash90
בכירי חמאס חוששים מחיסולים באיראן
לפי דיווח באתר הסעודי "אילאף", ממשלת סוריה דרשה מארגוני הטרור הפלשתיניים לסגור את משרדיהם ולפנות את השטח, כולל מסירת כלי נשק ופירוק מחנות אימונים. הדרישה באה לאחר שהנהגת חמאס עזבה את סוריה בעבר בשל תמיכתה במורדים האסלאמיסטיים. גם בכירים בארגון הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית נאלצו לעזוב את המדינה.
ההערכה היא כי בכירי חמאס וארגוני טרור נוספים עברו לטהרן, אך מחשש לחיסולים באיראן, הם מחפשים מדינות נוספות למקלט. לדבריו של הבכיר, הארגון מתקשה למצוא כיוון ברור במצב הנוכחי. "עזה נהרסה לגמרי", ציין, והוסיף כי עסקת חטופים עשויה להעניק להנהגה מעט מרחב תמרון.