המחלקה לחקירות שוטרים הגישה היום (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד השוטר המושעה טירן גלמודי, מתנדב מג"ב דביר אוני ונגד סער אופיר בגין חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, חטיפה, סיוע לחטיפה ועבירות בנשק לאחר שתקפו באלימות קשה פלסטיני באוגוסט האחרון.
-
עוד באותו נושא"היכה עד זוב דם": הלוחם שהשתתף ב"פטריוטים" חשוד בחטיפת פלסטיני
26/11/24 18:41
שלות הנאשמים - חברים
על פי כתב האישום, שהוגש בעקבות חקירה משותפת של אגף החקירות של מח"ש והמשטרה הצבאית החוקרת, תקפו שלושת הנאשמים, שהם חברים, פלסטיני שבילה עם חבריו במעיינות עוג'ה שבבקעת הירדן. מח"ש מבקשת מבית המשפט לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
משרדי מח"ש |, צילום: Yonatan Sindel/Flash90
האירוע החל כאשר מתנדב מג"ב דביר אוני, שהיה במשמרת יחד עם מתנדב מג"ב נוסף וחיילים שהיו עימם, ביקשו מהפלסטיני ומחבריו את תעודות הזהות והטלפונים שלהם לבדיקה ביטחונית. במסגרת הבדיקה נמצאה בטלפון של הפלסטיני תמונה בה הוא נראה עטוף בדגל ירוק, באופן שהעלה את חשדם שהוא תומך בארגון טרור. אחד החיילים אזק את הפלסטיני עד לבירור העניין והרחיק אותו משאר החבורה.
השליכו אותו סמוך למחסום
למרות שהיה אזוק, החל אוני לפתע לתקוף את הפלסטיני באלימות פיזית קשה. הוא הטיח את ראשו ברכב, בעט בו והיכה אותו באגרופים. לאחר מכן מסר אוני לחבריו טירן גלמודי וסער אופיר את מיקומו והם הגיעו למקום כשגלמודי חמוש ואילו אופיר נושא אקדח ורובה דמה. כשהם רעולי פנים, רצו גלמודי ואופיר לעבר הפלסטיני שישב על הקרקע, והיכו אותו נמרצות בכל חלקי גופו. בין היתר, גלמודי בעט בראשו והיכה אותו עם בול עץ ואילו אופיר היכה אותו בעינו באמצעות קת הרובה. במהלך האירוע איבד הפלסטיני את הכרתו.
מחסום, ארכיון צילום: Hadas Parush/Flash 90
אוני צילם את הפלסטיני כשהוא שוכב על הקרקע אזוק בידיו ומדמם מראשו, ואז בעט ודרך עליו. לאחר מכן, שחרר אחד החיילים את הפלסטיני מהאזיקים והחיילים עזבו את המקום. הפלסטיני הוכנס לתא המטען ברכבו של גלמודי וגלמודי ואופיר נסעו עמו מהמקום והשליכו אותו סמוך למחסום חמרה כשהוא מחוסר הכרה ושותת דם. רק לאחר מספר שעות הצליח הפלסטיני להגיע לכביש סמוך, ולקבל סיוע רפואי. כתוצאה מהתקיפה נגרמו לו חבלות חמורות, כולל שברים ופציעות קשות בראשו ובגופו.
גלמודי נאשם גם בהדחה בחקירה, לאחר שהתקשר לחייל והנחה אותו למסור גרסה כוזבת ביחס למה שאירע. במהלך החקירה נמצאו בביתו של אופיר ובתא המטען של גלמודי אמצעי לחימה רבים שהוחזקו בלא רשות, ובהם רובה סער, רימוני רסס ויד, מחסניות ואלפי כדורים, ובגין כך השניים נאשמים בעבירות בנשק.