תיקון עוול של שנים: גם גברים יוכרו כנפגעי אונס

חברת הכנסת לימון סון הר מלך הציעה תיקון חוק שמרחיב את הגדרת עבירת האינוס, בו רק נשים מוכרות כנפגעות אונס, ומעניק גם לגברים הכרה כנפגעי אונס. התיקון עבר בועדת השרים לחקיקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/12/24 18:29 ז בכסלו התשפה

תיקון עוול של שנים: גם גברים יוכרו כנפגעי אונס
אונס גברים | אילוסטרציה, צילום: Dusan Petkovic,Shutterstock

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את הצעת תיקון החוק של חברת הכנסת לימור סון הר-מלך מעוצמה יהודית, המבקשת להרחיב את הגדרת עבירת האונס כך שתכלול גם פגיעות בגברים. נכון להיום החוק מתייחס לאונס רק במקרים בהם הקורבן היא אישה. במקרים בהם הקורבן הוא גבר, אין להשתמש במושג הזה לפי החוק ומתייחסים אליו כ'מעשה סדום'.

"גם גברים יכולים להיות קורבנות לאונס"

הצעד מעביר מסר חד וברור על מחויבות המדינה להעניק הגנה מלאה לכל קורבן עבירה מינית. בדברי ההסבר לחוק נכתב: "החוק המוצע נועד לתקן את ההגדרה הקיימת של עבירת האונס בחוק העונשין, כך שתכלול גם מקרים של אונס גברים. הצעת החוק מתקנת עיוות זה ומייצרת הכרה בכך שגם גברים יכולים להיות קורבנות לאונס. התיקון משקף את חומרת הפגיעה המינית ללא הבדל מגדרי, ומעביר מסר חברתי חשוב של הכרה בגברים נפגעי תקיפה מינית".

ח"כ לימור סון הר-מלך: "הצעת החוק הזו מבטאת את המחויבות שלנו כחברה להגן על כל אדם מפני פגיעות מין. הגיע הזמן לשים סוף להבחנות המיושנות שמנעו מגברים שנפגעו לקבל הכרה מלאה בפגיעותיהם הקשות. החוק הזה הוא אמירה ערכית וחברתית – כל אדם זכאי להגנה מלאה על גופו וכבודו". הצעת החוק תובא להצבעה בקריאה טרומית ביום רביעי הקרוב.