לאחר שאמש (ב') ארגון הטרור חיזבאללה ירה רקטות לעבר צפון הארץ, הבכירים המדיניים והביטחוניים הבטיחו לציבור כי מדינת ישראל תגיב בחריפות לירי. לאחר תקיפות חיל האוויר בלבנון, הכתב הצבאי דורון קדוש כתב ברשתות החברתיות כי "נראה שההבטחות המוקדמות 'להגיב בעוצמה' לא בדיוק התממשו".
פעילות צה"ל בלבנון, ארכיון | , צילום: דובר צה"ל
"לא הותקפה אף מטרה בביירות או בסביבותיה"
הכתב הצבאי המשיך והסביר כי "לא הותקפה אף מטרה בביירות או בסביבותיה. לפי הדיווחים מלבנון, רוב התקיפות בוצעו בדרום לבנון. אם הותקפו משגרים ומחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון - זה במילא יעדים של חיזבאללה שמפרים את הסכם הפסקת האש".
קדוש הוסיף ותהה מדוע התקיפות הללו כלולות ב"תקיפת תגובה"?. לבסוף, הכתב הצבאי סיכם את מילותיו: "בקיצור, נראה שמה שהיה הוא שיהיה. אם לא נגלה איזו הפתעה או יעד סודי שהותקף הערב, תושבי הצפון יכולים לרשום עוד אכזבה".