ירון אברהם, כתב ומגיש ערוץ 12, שיתף בחשבון ה-X שלו ביקורת, אותה הפנה לרמטכ"ל ודובר צה"ל. אברהם שאל מדוע הם לא מגיבים לדברים שאמר בוגי יעלון על פעילות הכוחות ברצועת עזה, למה הם לא פוסלים את דבריו של יעלון, ויוצאים נחרצות נגד האמירות שלו, שהרי פעולות צה"ל ברצועה לפינוי אזרחים נועדות כדי להגן עליהם שלא ישהו בשטח מלחמה.
"אפרופו סערת בוגי יעלון, ובמלוא ההערכה לצה"ל: מדוע דובר צה"ל - קרי הרמטכ"ל - לא מוציאים הודעה שאומרת בצורה מפורשת: 'ישראל לא מבצעת טיהור אתני ברצועת עזה. הזזת האוכלוסייה נועדה כדי לפנות אותם משטח מלחמה וכדי להגן על גופם ובריאותם'?", כתב אברהם, והדגיש: "זו הודעה כ"כ מתבקשת, שגם תחזיר את הדיון למקומו הנכון. אבל מצה"ל - צרצרים".
"מנקים את השטח מערבים"
כזכור שר הביטחון לשעבר משה בוגי יעלון התראיין לדמוקרט טי.וי ושם האשים את ישראל בביצוע טיהור אתני בצפון רצועת עזה, ואמר: "תסתכלו על צפון הרצועה - טרנספר". המגישה ההמומה פנתה אליו: "זה מה שאתה חושב שאנחנו בדרך לשם?". שר הביטחון לשעבר הגיב: "למה בדרך? אין בית לאהיא, אין בית חאנון, פועלים כרגע בג'באליה, ובעצם מנקים את השטח מערבים".