המפכ"ל נגד סמוטריץ': "פגיעה בשוטרים באופן אנוש"

מפכ"ל המשטרה דני לוי מפרסם הודעה חריפה המאשימה את משרד האוצר בפגיעה בשכר השוטרים ובתנאיהם. לוי טוען שחובה לאפשר תנאים הולמים לשוטרים, וכי המהלך יוביל "לריקון השורות ולסיכול ממוקד של יכולותיה המבצעיות של המשטרה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/12/24 15:51 ל בחשון התשפה

המפכ"ל נגד סמוטריץ': "פגיעה בשוטרים באופן אנוש"
ניצב דני לוי, המפכ"ל, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

פגיעה חסרת תקדים: על רקע הפרסומים הנוגעים לכוונת משרד האוצר לצמצמם את שכרם ולפגוע בתנאי שירותם של שוטרים, מפכ"ל המשטרה דני לוי מפרסם היום (א') האשמות נוקבות כנגד שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "מדובר בפגיעה חסרת תקדים שהשלכותיה בטווח המיידי יפגעו אנושות בתפקוד המשטרה ויובילו לריקון השורות ולסיכול ממוקד של יכולותיה המבצעיות של משטרת ישראל - כל זאת בתקופה ביטחונית מן הקשות בתולדות המדינה".

סמוטריץ

סמוטריץ' ובן גביר, צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

"המדינה חייבת משטרה חזקה"

עוד טוען המפכ"ל, כי משרד האוצר נקט לאחרונה בהתעלמות אל מול דרישות המשטרה, במהלכים שהם למעשה פגיעה מסוכנת בביטחון הלאומי. בין היתר מציין המפכ"ל פגיעה בהתעצמות הטכנולוגית והאנושית, בשלום הציבור ובאיכות החיים. לוי מוסיף כי "המדינה חייבת משטרה חזקה ולכן יש לתקצב אותה כראוי, ולאפשר לנו לגייס כוח אדם איכותי".

ארכיון

השוטרים יפגעו? צילום: דוברות המשטרה

פגיעה בשוטרים היא פגיעה באזרחי ישראל

המפכ"ל הלוי מציין דווקא את המשרד לביטחון לאומי, בראשות השר איתמר בן גביר מסיעת "עוצמה יהודית", שלדעתו תורם למאבק למען הבטחת תנאיהם של השוטרים: "פגיעה בשוטרים היא פגיעה בכל אזרחי ישראל ולכן המשרד לביטחון לאומי ומשטרת ישראל, מובילים מאבק נחוש ומתמשך אל מול נציגי משרד האוצר בשל כוונתם הבלתי נתפסת וחסרת כל היגיון, לפגוע בשכרם ותנאי שירותם של השוטרים".