משרד התחבורה הודיע היום (א') על מהפכה במבחן הרישוי השנתי לרכב. השירות החדש יאפשר לאזרחים לבצע צ'ק-אין מהבית לפני הטסט השנתי לרכב, להזמין תור ולהיכנס למבחן ללא המתנה. שירות זימון תור לטסט הושק כפיילוט ופועל בהצלחה בכ-40 מכוני רישוי ברחבי הארץ. בחודשים הקרובים הוא יופעל בכלל המכונים בישראל.
אילוסטרציה | , צילום: AvokadoStudio,Shutterstock
איך זה הולך לעבוד? דרך אתר משרד התחבורה
איך זה הולך לעבוד? כאשר אתם נכנסים לאתר משרד התחבורה לתשלום אגרת הרכב השנתית, תוכלו גם לזמן תור למכון שבו תרצו לעבור את הטסט. עם בחירת המכון, תופיע "אפשרות לזימון תור בהליך דיגיטלי". באמצעות המערכת ניתן להעלות את כל המסמכים הדרושים: רישיון רכב משולם, רישיון נהיגה ותעודת ביטוח חובה, ולשלם ישירות עבור דמי הטיפול במכון.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב: "משרד התחבורה משרת מיליוני נהגים ובעלי רכב בישראל, ופועל ללא הרף למציאת דרכים לייעל ולשפר את הממשקים שלנו עם האזרח. כפי שהתרגלנו לבצע את תהליך הצ'ק-אין לטיסה בבית, ולחסוך זמן בדלפק, עם המערכת החדשה נתרגל להזמין תור ולבצע את כל תהליך הרישום לטסט מהבית, להגיע למכון ולהיכנס למבחן עם מינימום זמן המתנה".