מפתיע: צבי סוכות - זו הסיבה שאני תומך בהפסקת אש

חבר הכנסת צבי סוכות ממפלגת "הציונות הדתית" נימק בפוסט ארוך בחשבון "X" מדוע הוא תומך בהפסקת אש בלבנון: "המחיר כבד מהתועלת במגבלות הקיימות על מדינת ישראל"

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/11/24 15:58 כה בחשון התשפה

מפתיע: צבי סוכות - זו הסיבה שאני תומך בהפסקת אש
צבי סוכות, צילום: ללא

חבר הכנסת צבי סוכות ממפלגת הציונות הדתית הודיע היום (ג') על תמיכה בהפסקת אש בלבנון. סוכות טען כי מאז ההסכם אותו גלנט ניסה לקדם השתנו הנסיבות. "בסייעתא דשמיא גדולה כל צמרת חיזבאללה חוסלה יחד עם 80% מכח האש שלו ברצף החלטות שהפתיעו את אויבינו כל בוקר מחדש. צה"ל השמיד בשיטתיות את כל תשתיות כח רדואן שהוכנו במשך שנים ארוכות עבור כיבוש ישובי הצפון" כתב.

"מדינת ישראל איננה מעצמה"

"מדינת ישראל איננה מעצמה ומגבלות הטבע והכח חלות כמובן גם עלינו, לכן בכל מלחמה השאלה הראשונה שאתה שואל את עצמך היא מה מצב הסיום הרצוי בהתחשב במגבלות" הוסיף. "מצב סיום המלחמה אליו אנחנו כיוונו היה רצועת ביטחון בתוך שטח לבנון שתגן על ישובי הצפון בביטחון יחד עם חופש פעולה למניעת התעצמות עתידית של חיזבאללה אולם נכון לרגע הזה למרבה הצער המחיר כבד מהתועלת במגבלות הקיימות על מדינת ישראל ופה זה כבר עניין של אמון".

עם זאת סוכות התריע מפני הבלגה ישראלית על הפרה של הפסקת האש. "הבנו בדרך הקשה שבריחה ממלחמות קטנות מובילה למלחמות גדולות" כתב. "כרגע המלחמה לא מפסיקה באף אחת מ7 החזיתות למעט הפסקת אש בלבנון עד הנשק הראשון שיזרום לחיזבאללה בכלל או יעבור מדרום לקו שנקבע וחובה עלינו לנצח בכולן".