בעקבות בחירתו של טראמפ: הסנקציות על הישראלים יתבטלו?

מטה המפלגה הרפובליקנית בישראל ביקשו מאנשי הנשיא הנבחר טראמפ לבטל את הסנקציות שהנשיא ביידן ואנשיו הטילו על עשרות ישראלים במהלך השנה האחרונה. הבקשה הגיעה לאחר שאנשי טראמפ ביקשו לברר את סדר העדיפויות של הרפובליקנים הישראלים

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/11/24 08:21 יג בחשון התשפה

בעקבות בחירתו של טראמפ: הסנקציות על הישראלים יתבטלו?
יהודה ושומרון. אילוסטרציה, צילום: shutterstock

לאחר שבמהלך השנה האחרונה הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על עשרות ישראלים, מטה המפלגה הרפובליקנית בישראל העביר לצוות המעבר של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ בקשה לבטל את העיצומים. על פי הדיווח, הבקשה נבחנת בימים אלה וישנם סיכויים גבוהים שהיא תאושר. כך פורסם הבוקר (ה') לראשונה בישראל היום.

דונלד טראמפ

דונלד טראמפ, צילום: Jonah Elkowitz,Shutterstock

"הנושא הדחוף ביותר - ביטול הסנקציות"

עוד נכתב כי הבקשה הישראלית הועברה לאחר שאנשי טראמפ ביקשו לברר עם אנשי המפלגה הרפובליקנית בישראל מה סדר העדיפויות מבחינתם. לפי הדיווח, בתשובה לשאלה, יו"ר המפלגה בישראל ומנהל הקמפיין העבירו לצוותו של הנשיא הנבחר כי הנושא הדחוף ביותר הוא ביטול של הסנקציות שהטיל ממשל ביידן.

כזכור, במהלך השנה האחרונה ארצות הברית, בריטניה, צרפת, האיחוד האירופי ועוד רבים הטילו סנקציות על עשרות ישראלים שלטענתם פעלו באלימות נגד פלסטינים. בין האנשים שעליהם הוטלו העיצומים, נמצאים: בנצי גופשטיין, ארגון רגבים, ברוך מרזל, אלישע ירד ועוד פעילים ותושבים רבים ביהודה ובשומרון.