"התרגיל של סמוטריץ' הוא פשוט בדיחה ויריקה בציבור המשרתים"

אישי ציבור רבים תקפו את החלטת הציונות הדתית לתמוך בחוק המעונות בתמורה להקלות למילואימנקים בתהליכי קבלה ותשלום | גנץ: "כשל ערכי ומוסרי שלא יימחה".

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/11/24 13:49 ב בחשון התשפה | עודכן בתאריך 03/11/24 14:04

"התרגיל של סמוטריץ' הוא פשוט בדיחה ויריקה בציבור המשרתים"
בצלאל סמוטריץ', צילום: Yonatan Sindel,Flash90

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן הגיב לדרישות שהציונות הדתית פרסמה בנוגע למתווה מוסכם לחוק המעונות. בפרסום ברשת X פרסם גולן ציוץ ובו כתב: "המילואימניקים לא זקוקים לקדימות על פני אחרים, הם זקוקים לכתף תומכת יחד איתם תחת האלונקה". הוא הוסיף ותקף בחריפות: "התרגיל של סמוטריץ' הוא פשוט בדיחה ויריקה בציבור המשרתים".

יושב ראש מפלגת המחנה הממלכתי בני גנץ התייחס גם הוא לסוגייה וביקר את החלטת המפלגה: "כשמשרת מילואים עוזב את העסק ואת המשפחה, ועולה לסבב רביעי בלבנון, הוא לא עושה זאת עבור מענקים כספיים - הוא עושה זאת מכל הלב והנשמה, ותוך סיכון חייו. הניסיון של מפלגה שמתיימרת לייצג את הציונות הדתית, למכור את ערך השירות ומסירות הנפש בנזיד עדשים, הוא עוד כשל ערכי ומוסרי שלא יימחה".

כזכור, מוקדם יותר היום (א') מפלגת הציונות הדתית הודיעה למזכיר הממשלה מר יוסי פוקס וליו"ר ועדת שרים לענייני חקיקה שר המשפטים יריב לוין כי לא תתמוך בחוק המעונות המוצע בלא הכנסת שני תנאים נדרשים: קדימות לקבלה למעונות עבור משפחות משרתי המילואים ומתן דרגה ייחודית למשרתי המילואים (בגובה הסבסוד). על פי פרסום של העיתונאי עמית סגל גורמים בממשלה אומרים שהתנאים יתקבלו.