צה"ל מאשר: מנהיג חמאס יחיא סינוואר חוסל

סופו של מחבל שפל: צה"ל מאשר סופית כי מנהיג חמאס ואדריכל טבח שבעה באוקטובר יחיא סינוואר חוסל בעזה על ידי כוחות שריון. הנשיא הרצוג: מברך את כוחות צה"ל - מוכרחים לפעול להביא את החטופים

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/10/24 19:56 טו בתשרי התשפה | עודכן בתאריך 17/10/24 20:12

צה"ל מאשר: מנהיג חמאס יחיא סינוואר חוסל
סינוואר, צילום: Anas-Mohammed,Shutterstock

דובר צה"ל ודוברות השב"כ מאשרים כי בסיום של מצוד שנערך כשנה, אמש (ד'), 16 באוקטובר 2024, חיסלו כוחות צה"ל מפיקוד הדרום את יחיא סינוואר, מנהיג ארגון הטרור חמאס בפעילות בדרום רצועת עזה. סינוואר תיכנן והוציא לפועל את המתקפה הרצחנית בשבעה באוקטובר, וקידם את האידיאולוגיה הרצחנית שלו במהלך המלחמה ולפניה, והוא אחראי להירצחם וחטיפתם של ישראלים רבים.

סינוואר חוסל לאחר שנה בה הסתתר בלב אוכלוסייה אזרחית בעזה, ובמסתור בעל ובתת הקרקע במנהרות החמאס. עשרות פעולות שביצעו צה"ל ושב"כ בשנה האחרונה, ובשבועות האחרונים במרחב בו חוסל, צמצמו את מרחב הפעילות של יחיא סינואר שנרדף על ידי הכוחות, והביאו לחיסולו.

במהלך החג גברו ההערכות

במהלך החג, בישראל גברו ההערכות כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר חוסל בידי כוחות צה"ל. האירוע החל כאשר כוח צה"ל חשד כי שלושה מחבלים מסתתרים במבנה סמוך לכוחות וטנק ירה פזג לעבר המבנה. לאחר מכן כוח צה"לי הסתער על המבנה וערך בו סריקות אז התגלתה גופתו של סינוואר.

בשבועות האחרונים פועלים כוחות צה"ל ושב"כ בהובלת פיקוד הדרום, ובהם אוגדה 162 ואוגדת עזה, בדרום רצועת עזה, על בסיס מודיעין של שב"כ ואמ"ן, אשר הצביע על מרחבים חשודים בהם ישנו חשד להימצאות בכירי חמאס. כוח של חטיבה 828 (ביסל"ח) אשר פעל במרחב, זיהה וחיסל שלושה מחבלים. לאחר השלמת תהליך זיהוי הגופה, כעת ניתן לאשר כי הוא חוסל.

בדיקות שיניים ובדיקת DNA: בישראל מאמתים את חיסול סינוואר

מהגופה נלקחו בדיקות DNA ובמערכת הביטחון עובדים על זיהוי הרשמי של גופתו של סינוואר. עוד קודם לכן הודיעה לשכת ראש הממשלה כי אין סימנים לכך שסמוך למקום הימצאו של סינוואר היו חטופים ישראלים ובמערכת הביטחון חושדים כי סינוואר שהה בעבר עם ששת החטופים שגופותיהם חולצו לפני מספר שבועות.

נשיא המדינה יצחק הרצוג: "'ארדוף אויבי ואשיגם ולא־אשוב עד־כלותם'. מברך את צבא ההגנה לישראל, שירות הביטחון הכללי וכוחות הביטחון על חיסולו של רב המרצחים יחיא סינוואר. סינוואר רב המרצחים שהוביל את מתקפת התופת של שבעה באוקטובר, שאחראי במשך שנים על פיגועים נפשעים כנגד אזרחי ישראל, אזרחי מדינות אחרות והירצחם של אלפי חפים מפשע. כל פועלו הוקדש לטרור, למרחץ דמים ולערעור היציבות במזרח התיכון. כעת, מוכרחים ביתר שאת לפעול בכל דרך להחזיר אלינו את 101 החטופות והחטופים שמוחזקים באכזריות נוראה בידי מרצחי החמאס בעזה".