מתקפת הקללות הבוטה של ביידן נחשפת: "נתניהו איש רע"

ספר חדש שיצא בקרוב של עיתונאי אמריקאי חושף את השיחות הפרטיות של נשיא ארה"ב עם מנהיגים בעולם וביניהם ראש הממשלה | באחת השיחות, ביידן אמר לנתניהו: "אתה יודע שהתפיסה של ישראל ברחבי העולם היא שזו מדינה נוכלת"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/10/24 17:19 ו בתשרי התשפה | עודכן בתאריך 08/10/24 18:14

מתקפת הקללות הבוטה של ביידן נחשפת: "נתניהו איש רע"
נתניהו וביידן | , צילום: Marc Israel Sellem/POOLArie Leib Abrams/Flash90

העיתונאי האמריקאי בוב וודוורד יוציא בשבוע הבא ספר חדש שחושף את השיחות האישיות בין הנשיא ג'ו ביידן למנהיגים בעולם, ביניהם ראש הממשלה נתניהו ונשיא רוסיה פוטין. הרשת האמריקאית CNN פרסמה היום (ג') מספר ציטוטים מתוך הספר. בין הציטוטים נחשפו אמירותיו של הנשיא האמריקאי על ראש הממשלה.

בנימין נתניהו |

בנימין נתניהו | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90

"הוא איש רע, הוא פשוט איש רע"

באחת השיחות שנערכה בין השניים בחודש אפריל האחרון, ביידן שאל את נתניהו: ""מה האסטרטגיה שלך, בנאדם?". ראש הממשלה ענה: "אנחנו צריכים להיכנס לרפיח". בתשובה לכך, ביידן הגיב: "ביבי, אין לך אסטרטגיה". בשיחה נוספת, הנשיא אמר על נתניהו: "בן זו%^ איש רע, הוא פא&^%ג איש רע". בשיחה פרטית אחרת בין השניים אמר לנתניהו שהוא "שקרן מזו&^ן".

"ככל שתפגע חזק יותר, כך תצליח יותר"

לבסוף, בשיחה נוספת שנערכה בין השניים לאחר חיסולו של רמטכ"ל חיזבאללה, הנשיא האמריקאי אמר לנתניהו: "ביבי, אתה יודע שהתפיסה של ישראל ברחבי העולם היא שזו מדינה נוכלת". בתגובה לכך ראש הממשלה ענה לו: "ראינו הזדמנות וניצלנו אותה. היעד הוא אחד המחבלים המובילים ככל שתפגע חזק יותר, כך תצליח יותר במשא ומתן".