עמית סגל על הבחירות לרבנות הראשית: "השתדלתי לא לעקוב"

העיתונאי עמית סגל התייחס בחשבון הטלגרם לדרמה פוליטית, הפעם מהסוג שהוא פחות רגיל אליו, הבחירות לרבנות הראשית. בהודעה ששלח, סיפק ניתוח משלו לגבי זהות המועמד שיזכה לבסוף: "בדרך כלל, בסיבוב שני אחרי תיקו מנצח המועמד שמעורר פחות התנגדות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/09/24 20:37 כו באלול התשפד

עמית סגל על הבחירות לרבנות הראשית: "השתדלתי לא לעקוב"
עמית סגל | , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

ערב של דרמות פוליטיות: העיתונאי עמית סגל התייחס בחשבון הטלגרם שלו לדרמה בבחירות לרב הראשי האשכנזי שנערכו הערב. כזכור, בשעה 19:30 במקום הבחירות במלון רמדה בירושלים נמסרה ההודעה כי לא יוכרזו עדיין הזוכים משום שיש תיקו בבחירות לרב הראשי האשכנזי בין הרבנים מיכה הלוי וקלמן בר שקיבלו 40 קולות כל אחד. סגל כתב על כך בחשבון הטלגרם שלו: "בדרך כלל, בסיבוב שני אחרי תיקו מנצח המועמד שמעורר פחות התנגדות (למשל קצב מול פרס ב-2000)".

פצצת שעמום ותככים

העיתונאי הבכיר המשיך וסיפק את הניתוח שלו, ועל הדרך לא שכח לעקוץ את הבחירות על תופעת המאכעריזם שלעתים מזוהה עימה: "אין לי מושג והשתדלתי מאוד לא לעקוב אחר פצצת השיעמום והתככים הזו, אבל לכאורה הבחירות האלה עסקו בהלוי, ובר הוא ה-NICE TO HAVE".