מערך הסייבר חושף: זה מי שעומד מאחורי הפצת המסרונים הזדוניים

מערך הסייבר חושף כי איראן וחיזבאללה הם שעומדים מאחורי הפצת המסרונים הזדוניים נגד ישראל. "נשלחו כ-5 מיליון מסרונים בשלושה נוסחי הודעות, המהוות ניסיון זול ולא מתוחכם לעורר בהלה בציבור"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/09/24 17:47 טז באלול התשפד

מערך הסייבר חושף: זה מי שעומד מאחורי הפצת המסרונים הזדוניים
סייבר, צילום: shutterstock

לאחר שמילוני מסרונים זדוניים הופצו אמש (ה') בישראל, במערך הסייבר הלאומי הודיעו כי בתום חקירת האירוע עולה כי כי איראן וחיזבאללה הן שעומדות מאחורי האירוע. מהחקירה עלה כי במהלך הלילה נשלחו כ-5 מיליון מסרונים בשלושה נוסחי הודעות, המהוות ניסיון זול ולא מתוחכם לעורר בהלה בציבור. ההודעות הכילו קישורים שהוסרו והפכו לא פעילים תוך זמן קצר. במוקד מערך הסייבר הלאומי 119 התקבלו כ-500 דיווחים בנושא.

"ההפצה נעשתה באמצעות פריצה ללקוח של אחת מהחברות"

מהבדיקות הראשוניות עולה כי ההפצה נעשתה באמצעות פריצה ללקוח של אחת מהחברות המעניקה שירות הפצת מסרונים מסחרי שבאמצעותו שלחו את ההודעות. במערך הסייבר הלאומי ציינו: "בתקופה זו במיוחד, מומלץ לגלות עירנות מוגברת להודעות חשודות; לבדוק קישורים שנראים לא רשמיים ולא ללחוץ עליהם; לחסום את המספר שממנו התקבלה ההודעה; ולדווח למערך בחיוג ישיר 119. אם יש ספק - בידקו ישירות בערוצים מוכרים ורשמיים".

כזכור, במהלך הלילה אזרחים רבים קיבלו הודעות הפחדה מגורמים זרים ועמומים. בהודעה אחת שנשלחה נכתב: "התרעם חירום, יש להיכנס מייד לתרחב המוגן", בהודעה נוספת נכתב: "להיפרד מהאהובים שלך, אבל אל תדאג, אתה תחבק אותם בגיהנום". הבוקר, מערך הסייבר הלאומי מסביר כי אלו "ניסיונות האויב ליצור תבהלה".