הפיצוצים שהתרחשו אתמול (ג') בלבנון אשר הביאו ל-4,000 פצועים נמצאים בראש הכותרות בעולם. באתרים השונים, נכתב שככל הנראה ישראל אחראית, אך עדיין לא לקחה אחריות. התקשורת העולמית הוסיפה כי אם ישראל אכן אחראית, תפרוץ מלחמה. בעיתוד הגרדיאן הבריטי נכתב: "אם פיצוצי הביפרים נגרמו על-ידי המוסד, תהיה הסלמה גדולה".
חיזבאללה, צילום: Ayal Margolin/Flash90
"כמו קטע מסרט הוליוודי"
כמו כן, בסקיי ניוז דיווחו כי "הפיצוצים הקטלניים של הביפרים ששייכים לחיזבאללה יגרמו למבוכה עצומה ויזרעו כאוס". עוד הוסיפו ואמרו כי "זה באמת נראה כמו קטע מסרט ריגול הוליוודי". לבסוף הוסיפו כי פיצוצי המכשירים תביא לכך שאנשי חיזבאללה יחושו כי ביטחונם נפגע, לכן ייתכן: "שהיא גם תוביל לכאוס בשורותיה".
"אלפי פעילים של חיזבאללה עברו להשתמש בביפרים"
כמו כן, אמצעי התקשורת השונים תהו מדוע חיזבאללה משתמש במכשירים אלקטרונים ישנים. בסוכנות רויטרס נכתב כי הארגון משתמש במכשירים הישנים כדי למנוע מעקב של ישראל. בניו יורק טיימס נכתב בנוסף כי "השימוש הפך נרחב יותר אחרי ה-7 באוקטובר, כשמנהיג הארגון הזהיר את הפעילים שהמודיעין הישראלי חדר לרשת הסלולרית. כתוצאה מכך אלפי פעילים של חיזבאללה עברו להשתמש בביפרים".