בחודש אפריל האחרון הוגש כתב אישום נגד אחותו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה, בגין עבירות של גילוי הזדהות עם ארגון טרור והסתה. האחות, סאבח עבד- אל סאלם הנייה, שמתגוררת כבר עשרות שנים בתל שבע, מואשמת כי הפיצה דברי אהדה ושבח לטבח בקבוצות משפחתיות.
-
עוד באותו נושא"הוא רצח את הבן שלי - אני צריכה ליילד את גברת הנייה?"
08/08/24 10:52
האחות הישראלית של הנייה מתגוננת: לא דיברנו כבר שנה
אמש (ב') פורסם בחדשות 12 תיעוד מתמלול החקירה של הנייה במשטרה, כאשר ניסתה להוכיח כי אין לה קשר לחמאס. "אני יותר מ-40 שנה בישראל, משנת 1980 אני פה". במענה לשאלה האם הייתה בקשר עם אחיה שחוסל בהתנקשות בטהרן בחודש יולי האחרון, היא משיבה בשלילה. "מזמן הוא לא דיבר איתי. בפעם האחרונה זה היה לפני המלחמה, לפני כמעט שנה". עוד הוסיפה: "פעם בשנה הוא מתקשר, שואל לשלומי, וזהו. הוא לא מדבר איתנו על כלום ואנחנו לא מדברים איתו על כלום. אנחנו לא מתערבים בדברים שלו והוא לא מתערב בחיים שלנו".
"אני בעד ישראל, מה אני צריכה את חמאס"
החוקר ביקש לדעת האם הנייה בעד או נגד המלחמה, ועל כך טענה: "אני נגד המלחמה, אנחנו לא בעד. שלא ימותו, לא מהצד הזה ולא מהצד השני, שתמיד יהיה שלום. אני בעד ישראל, מה אני צריכה את חמאס? אני גרה בישראל". החוקר המשיך: "את בקשר עם אח שלך, ראש הלשכה המדינית של חמאס, ואתם מדברים על המלחמה ואת משבחת אותו". היא השיבה: "לא, אנחנו לא מדברים על דברים פוליטיים".
כתב האישום מפרט את הודעות השמחה על טבח ביישובים
כאמור, עו"ד ציון קינן מפרקליטות מחוז דרום הגיש את כתב האישום, ובו מפורט כיצד ב-9 בחודש אוקטובר הפיצה עבד- אל סאלם הנייה הודעות ווטסאפ הכוללות דברי אהדה ועידוד לפשעים האיומים שביצעו מחבלי חמאס בבוקר שמחת תורה. את ההודעות היא שלחה בין היתר לקבוצות בשם "אהובים של סבתא" ו"פרחי הנייה", וגם אחיה איסמעיל היה בין הנמענים.
עוד כתבה בערבית: "הו אלוהינו, יש לנו אחים. זה ניצחון לדת שלך ושחרור לאסירים שלנו, ויציאה של הנביא שלך מוחמד עליו התפילות. זה הכוח והיכולות העליונות. ספק להם ממה שיש לך ומהכוח שלך ומהניצחון שלך. הו אלוהים, הרחק מאיתנו ומהם את כוחו של האויב שלך והאויב שלנו הקנטרני. הו אלוהים, הניצחון ממך זה שהבטחת בו לעבדים שלך המאמינים. הגבירו את הבקשה בבוקר שלכם לניצחון מאלוהים, והניצחון בקרוב".