המבצע בג'נין וטולכרם הסתיים: חוסל מפקד התארגנות הטרור של חמאס

כוחות צה"ל יצאו מג'נין לאחר מבצע ארוך בו חוסלו 14 מחבלים ונעצרו עשרות חשודים. מפקד התארגנות הטרור של חמאס בעיר - וסאם חאזם, חוסל על ידי הלוחמים

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/09/24 12:07 ג באלול התשפד

המבצע בג'נין וטולכרם הסתיים: חוסל מפקד התארגנות הטרור של חמאס
השמדת אמל"ח מתחת למסגד, צילום: דובר צה"ל, צילום מסך

הלחימה ביהודה ושומרון: בשבוע וחצי האחרונים, כוחות צה"ל, שב"כ, ומג"ב פועלים במרחב ג׳נין שבחטיבת מנשה. עד כה, חוסלו בג'נין 14 מחבלים, נעצרו מעל ל-30 חשודים, הושמדו כ-30 מטענים שהוטמנו בצירים, ובוצעו ארבע תקיפות אוויריות במרחב.

חוסל מפקד התארגנות הטרור של חמאס בג'נין

בנוסף, הושמדו תשתיות טרור רבות, ביניהן מצבור אמצעי לחימה תת-קרקעי שאותר מתחת למסגד ומעבדה לייצור מטענים. הכוחות איתרו והחרימו נשקים רבים ואמצעי לחימה נוספים. במהלך הפעילות, חוסל מפקד התארגנות הטרור של חמאס בג'נין, המחבל וסאם חאזם, אשר הכווין פיגועי ירי ומטענים במרחב ג'נין והיה אחראי לקידום פעולות טרור ביהודה ושומרון.

השר גלנט: "אנחנו מכסחים את הדשא, יגיע גם הרגע שאנחנו נוציא את השורשים"

שלשום שר הביטחון גלנט קיים הערכת מצב עם מפקדים באיו"ש ואמר: "ההתעוררות של הטרור באיו"ש זה נושא שאנחנו צריכים להיות ממוקדים ומפוקסים עליו בכל רגע. התהליך הוא התקפה לצורך מניעת טרור – זה הסיפור העיקרי. ולמעשה אנחנו מכסחים את הדשא, יגיע גם הרגע שאנחנו נוציא את השורשים, את זה חייבים לעשות".

"ההתעוררות שמגיעה במכוניות תופת עם מטענים", קרא, "וההמשך של זה בירי בכל מקום, זה דברים שצריך לשים להם סוף. התארגנויות טרור האלה שקוראות לעצמן בכל מיני שמות, בנור א-שמס, או בטולכרם, או בפארעה או בג'נין, זה דברים שצריך למחוק אותם, כל מחבל כזה לחסל אותו, אם הוא נכנע לעצור אותו. אין דבר אחר, תפעילו את כל הכוחות, את כל מי שצריך, בכל העוצמה. אני שיחררתי את הנושא של תקיפות מהאוויר - אנו מבצעים מאמצים לתקיפה מהאוויר בכל מקום שצריך, על מנת למנוע סיכון של חיילים איפה שלא חייבים לעשות את זה".