השר עמיחי אליהו על רצח החטופים: "ההזיה של ההתנתקות הרגה אותם"

שר המורשת, עמיחי אליהו ממפלגת עוצמה יהודית, התראיין וסיפק אמירות שנויות במחלוקת | על רצח החטופים אמר: "הדם על סינוואר אבל אתם אשמים" | על נתניהו אמר: "הוא עשה הרבה טעויות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/09/24 08:36 ל באב התשפד

השר עמיחי אליהו על רצח החטופים: "ההזיה של ההתנתקות הרגה אותם"
עמיחי אליהו | , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

שר המורשת, עמיחי אליהו ממפלגת עוצמה יהודית, התראיין הבוקר (ג') לרדיו 103FM, ושם סיפק מספק אמירות שנויות במחלוקת. בתחילה, בנוגע להפגנות הוא אמר: "אם היינו רואים הפגנות בעזה שקוראות לחמאס להיכנע - היינו מרוצים". בנוסף הוסיף על רצח החטופים: "ההזיה של ההתנתקות הרגה אותם. הייתם צריכים לחשוב על זה לפני הגירוש מגוש קטיף, לפני שמכרתם לנו שלום עם עלה של זית. הדם על סינוואר אבל אתם אשמים בזה, השקרים שמכרתם לעולם הם חלק מהדברים האלה".

החטופים שחולצו |

החטופים שחולצו |, צילום: דובר צה"ל ו-canva

"היינו קרובים לשבור את חמאס"

כמו כן, בנוגע לציר פילדלפי אמר: "התפיסה של ציר פילדלפי קריטית, הכרחית, כדי שלא נקבל עוד כמה וכמה אירועים קשים כאלה. שחרור החטופים ייעשה על ידי לחץ מסיבי ואינטנסיבי. כל אלה שנלחמים שם לא נלחמים כדי שמחר נחזור לשם בכניעה". בנוסף, אליהו המשיך ואמר כי הוא התנגד לעסקה הקודמת כי "הבנתי לאן זה ייקח אותנו, להפגנות שמחזקות לסינוואר, שחצי מהחטופים שלנו לא יחזרו, היינו קרובים לשבור את חמאס ולא להכניס להם סיוע הומניטרי".

ציר פילדלפי, ארכיון |

ציר פילדלפי, ארכיון | , צילום: Oren Cohen,Flash90

"אני לא המגן של נתניהו, הוא עשה הרבה טעויות"

כמו כן, השר מעוצמה יהודית אמר כי "אני לא המגן של נתניהו, הוא עשה הרבה טעויות, וגם אני הפגנתי נגדו". לבסוף, אליהו סיכם ואמר כי יש להגביר את הלחץ על חמאס: "המהלך הנכון הוא להפעיל לחץ אינטנסיבי על חמאס, בלי לחזק אותו באמצעות ההפגנות. עלינו לכבוש את הרצועה, להכות בהם ולדרוש מהם לשלם מחיר כבד. זה אומר שטח טריטוריאלי, שהם ישלמו במה שכואב להם, לא לנו. הם לא משלמים מחיר מספיק כבד היום. צריך להחמיר את המהלכים ולחזור למדיניות שהייתה לפני העסקה הראשונה".