אגם ברגר, ששירתה כאחת מהתצפיתניות בעוטף עזה ב-7 באוקטובר, נחטפה לפני 322 ימים לרצועת עזה. אמש (ה') חגגה את יום הולדתה ה-20. במשפחה החליטו לחגוג לה באירוע אהבת חינם גדול, בהשתתפות משפחות החטופים והרב לאו. באירוע התפללו, הפרישו חלה והכינו מארזי מזון לנזקקים.
אגם ברגר שומרת שבת ומצוות גם בשבי
כזכור, לאחר שאגם גולדשטיין אלמוג שוחררה מעזה, היא סיפרה להוריה של אגם ברגר כי היא מתפללת כל יום על אף התנאים הקשים. האם שביקשה לדעת האם ביתה אכן מצליחה לשמור על המצוות קיבלה את התשובה המרגשת: "היא מתפללת מלא, מברכת על האוכל - ולא מדליקה אש בשבת".
אגם ברגר בשבי, צילום: .
בהמשך סיפרה גולדשטיין להורים כי המחבלים, שידעו שברגר שומרת שבת, דרשו ממנה לנקות ולבשל עבורם במיוחד ביום הקדוש. על פי העדות, המחבלים הורו לאגם לבשל ולהדליק אש עבורם בשבת, אך היא סירבה. גולדשטיין הודתה כי "יש לה הרבה נפילות. גם היום כשאנחנו יצאנו והם נשארו זה היה קשה. אבל היא בסדר, באמת. היא רגועה ויש לה הרבה מחשבות עם עצמה. היא מרגיעה את כולם שם".