עסקת חטופים מתקרבת: שר הביטחון יואב גלנט קיים פגישה עם משפחות חטופים בה אמר להם כי "אנחנו הכי קרובים לעסקה מאי פעם" כך על פי דיווח של N12, גלנט הוסיף כי לפני חודש היה פסימי בנוגע לאפשרות לעסקה. בנוסף אמר שר הביטחון למשפחות החטופים כי בכל פגישותיו עם ארצות הברית מטרתו היתה להפעיל לחת על חמאס להסכים לעסקת חטופים.
הדיבורים על עסקה מתקרבים באים על רקע הודעת משרד ראש הממשלה בשם המוסד אמש (ד') כי התקבלה בישראל תגובת חמאס להצעה החדשה לעסקת החטופים וכי ישראל בוחנת את תגובתה. למרות הפערים, בכירים בישראל אמרו כי תגובת חמאס היא "הכי טובה" שהושגה עד כה מתחילת המשא ומתן.
גלנט וסאליבן, השבוע, צילום: תקשורת שר הביטחון
תשובת חמאס: ללא התחייבות לערבויות לסיום הלחימה כבר בשלב א'
תשובה חמאס האחרונה אינה כוללת את הסעיף שדורש ערבויות ישראליות ובינלאומיות מבעוד מועד לנסיגת כוחות צה"ל מהרצועה והפסקת המלחמה. עד לרגע זה, חמאס לא הסכימו להתחיל את השלב הראשון בעסקה, שהוא החלק ההומניטרי, ללא ערבויות לסיום הלחימה. גורם ישראלי בכיר מסר: "קיבלנו תשובה בלי דרישה להתחייבות להפסיק את המלחמה כבר בשלב א'". כך פרסם ירון אברהם.
גורם בכיר על עסקה עתידית: "זה לא יהיה פשוט. יש דרך ארוכה"
הגורם הבכיר המשיך ואמר: "אפשר להחזיר את התצפיתניות, את הנשים, הילדים, הפצועים, החולים, הזקנים. אפשר, ויש דרך מילוט לחזור להילחם אם חמאס יפר את תנאי ההסכם. יש פה בסיס לעסקה טובה". אך, הוא הוסיף ושיתף: "יכול להיות שייכנסו עזים מצד חמאס בהמשך. זה לא יהיה פשוט. יש דרך ארוכה".
סינוואר ונתניהו, חמאס דוחה את העסקה סינוואר ונתניהו, חמאס הגיש את תגובתו לעסקה | צילום: קובי גדעון /לע"מ, פלאש 90. עבד רחים חטיב
חמאס עדיין דורשים ליציאה ישראלית מציר פילדלפי
בתוך כך סעיף עיקרי שחמאס דורש עוד קודם לפתיחת המשא ומתן, כבר מעקב את העסקה מכיוון שאינו מקובל על ישראל. הסעיף המדובר שדורש חמאס, הוא יציאה ישראלית מציר פילדלפי, עליו השיגה ישראל שליטה רק לפני מספר שבועות. בישראל דוחים את הסעיף באופן מוחלט.