שגרירות צרפת קיימה ביום חמישי האחרון טקס הענקת אות ליגיון הכבוד בבית השגריר הצרפתי ביפו, תוך הדרה של ראשי רשויות מיו"ש.

לטקס הוזמנו בתחילה מספר ראשי רשויות מיהודה ושומרון, ביניהים ראש עירית מעלה אדומים בני כשריאל, ראש עיריית אריאל אלי שבירו, ראש המועצה האזורית בקעת הירדן דוד אלחייני וראש המועצה המקומית בית אריה אבי נעים. עם זאת, כשפנו ראשי הרשויות לאשר את הגעתם, הודיעה השגרירות כי אינה מאשרת את השתתפותם של ראשי רשויות מיישובים מעבר לקו הירוק.

בעקבות פניות מצד גופי תקשורת שונים לשגרירות צרפת, הודיעו בשגרירות כי האירוע בוטל, אך ל'כיפה' נודע כי לבסוף התקיים האירוע כסדרו, תוך שראשי הרשויות מיהודה ושומרון מנועים להגיע אליו.

פעיל הימין שי גליק, אשר פעל בנושא, אמר כי "מדובר באירוע חמור המפלה בין דם לדם. אני קורא לציפי חוטובלי לזמן מייד את שגריר צרפת לשיחת בירור".