ראש המועצה האזורית שומרון לשעבר גרשון מסיקה, המשמש עד מדינה, העביר מידע העוסק בחקירה במרכזה 'אמנה' - תנועת ההתיישבות של גוש אמונים, העוסקת בחשד למעשי שחיתות בקרקעות ביו"ש, מידע אשר על פי ההערכות יוביל לגל מעצרים נוסף בקרוב, כך דווח הבוקר (א') בעיתון ישראל היום.

המשטרה חוקרת חשד שסגנית השר לשעבר, פאינה קירשנבאום, העבירה כספים גם לחטיבה להתיישבות. החשד התעורר לאור מידע שהעביר עד המדינה גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון ששמו נקשר לפרשית השחיתות בישראל ביתנו.

על פי החשד קירשנבאום העבירה לחטיבה כספים בתמורה לקבלת טובות הנאה או מינוי מקורבים בתוך החטיבה להתיישבות.

החקירה, המכונה "פרשה 242", מנוהלת על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה ועוסקת בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד והלבנת הון. על פי החשד המעשים נעשו על ידי שורה של עובדי ציבור ובהם גם כמה ראשי מועצות ורשויות מקומיות, מנכ"ל משרד ממשלתי, מנכ"לי וראשי עמותות, מנכ"לי וראשי איגודים, בכירים בתאגידים ציבוריים ופעילים פוליטיים.

על פי המשטרה, החקירה הסמויה חשפה חשד לקיומה של שיטת פעולה מאורגנת, שלפיה קירשנבאום בתפקידה כסגנית שר הפנים מטעם מפלגת ישראל ביתנו, ואחרים, העבירו במסגרת תפקידם הציבורי סכומי כסף ניכרים מהקופה הציבורית לגופים מתוקצבים ולרשויות שונות שלא כדין.

שמו של מסיקה עלה במהלך החקירה והוא נעצר במסגרת תת־חקירה, שבה על פי החשד העביר המִנהל האזרחי לחברה לפיתוח השומרון קרקעות בשווי מיליוני שקלים - ללא מכרז. בעקבות כך הודיע מסיקה לפני כעשרה ימים כי הוא משהה את עצמו מראשות המועצה והעביר את סמכויותיו לסגנו, יוסי דגן. דיווחים מיום שישי האחרון סיפרו על כך שמסיקה אף צפוי להתפטר מתפקידו לחלוטין כבר בשבוע הקרוב ולהביא לבחירות במועצה תוך 60 יום.