הרב יובל שרלו מגיב בראיון ל'כיפה' להחלטת הרמטכ"ל גדי אייזנקוט לקצץ 25% מתקני הקצונה ברבנות הראשית, וטוען כי מדובר בטעות קריטית שעלולה לפגוע באופן אנוש ביכולת החייל הדתי לשרת בצבא. "הצבא הולך לעשות טעות חמורה", הוא אומר.

"חייבים להבין את המורכבות החברתית והצורך בשירות צבאי המשותף לכולם, ואסור להוסיף קשיים לשירות של שומרי המצוות והמסורת", הוא אומר.

לדברי הרב שרלו, "קיימת סכנה שהשירות הצבאי יהפוך לבלתי אפשרי עבור שומרי מצוות. אם אכן תיווצר ירידה בכשרות הבסיסית והמינימליסטית ביותר, ואם עניינים נוספים לא יוכלו להתאפשר כפי שצריך, זו כבר לא תהיה בחירה חופשית לשרת בצבא. הצבא פועל במגמות הפוכות: מחד רצון להביא את כל עם ישראל לשרת בצבא, ובמקביל הם יוצרים סיכון שהדבר יהיה בלתי אפשרי".

"הצבא ואני לא נמצאים בשני צידי המתרס", מבהיר הרב שרלו. "יש לנו אינטרס משותף, ואני מקווה שהצבא פועל בשכל ותוך כדי בדיקות מדוקדקות. יכול להיות שלקצץ תקנים זה לגיטימי וחיוני, אבל אם בדרך יפגעו בליבת הצבא הממלכתי יהודי, הם עלולים לכרות את הענף עליו כולנו יושבים".

הרב שרלו מתייחס למגמות האחרונות בצה"ל בנוגע לרבנות הראשית, בתוכן הקפאת קורס נתיב לפני כשבוע, ואומר כי אינו רואה קשר בין הדברים. "אין לי כלים לבדוק את המגמות הנסתרות והקונספירציות ודי לי לדבר על מה שגלוי. זה דיון לגיטימי לעסוק בשאלה האם תפקידו של הצבא הוא לעסוק בגיור או בחינוך במסגרת הרבנות. אני חושב שהצבא טועה אבל לא מדובר בכריתת הענף. אם הצבא יפגע בליבה מדובר בסכנה אסטרטגית ולא בדיון עקרוני".