למרות מאמצי ישראל, נציבות האיחוד האירופי בבריסל החליטה לאשר היום (ד') את ההחלטה לסמן מוצרים שנוצרו ביישובים מעבר לקו הירוק וגם ברמת הגולן. ההמלצה התקבלה לפי כחודשיים ברוב של 525 תומכים מול 70 מתנגדים. ישראל ניסתה לדחות את ההחלטה, ואף פנתה לממשל האמריקני לצורך הפעלת לחץ אך כאמור לא הצליחה במאמציה.

שרת המשפטים שקד הגיבה להחלטה ואמרה: כי "ההחלטה בגין סימון מוצרי התנחלויות היא אנטי ישראלית וצבועה. אבחן הפעלת צעדים משפטיים נגד החלטת האיחוד" . גם ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת חוקה אמר: "אני מציע לאיחוד האירופי, לא לסמן החל מהיום רק מוצרים יו"ש אלא גם את אזרחי מדינת ישראל המתגוררים שם" ואף הוסיף "לא ירחק היום שבו נחזור לימים האפלים באירופה בו סימנו יהודים בטלאי צהוב".

במקביל להחלטת האיחוד האירופי, אישרו בכנסת בקריאה טרומית את הצעת החוק של ח"כ ינון מגל, לפיה אנשים הקוראים לחרם על ישראל לא יזכו לקבל ויזה לישראל. בהצבעה תמכו 55 והתנגדו 31, והיא צפויה לעבור לוועדת הפנים להמשך קידומה.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בשנים האחרונות גוברות הקריאות לחרם על מדינת ישראל. נראה כי זוהי חזית חדשה של מלחמה כנגד ישראל, אשר עד כה נמנעה המדינה מלהיערך אליה כראוי" . עוד נכתב בהצעה "הצעת חוק זו באה למנוע מאנשים או מנציגים של חברות, עמותות או ארגונים הקרואים לחרם על ישראל לפעול בתוך שטחי מדינת ישראל לקידום רעיונותיהם".

ח"כ ינון מגל אמר עם אישור ההצעה: "ההצעה הזו אומרת שמי שקורא לחרם, לא יכנס לכאן ויישאר בחוץ. אנחנו נבהיר למי ששונא אותנו שזה נגמר". שר הפנים סילבן שלום השיב בשם הממשלה: "מדובר בהצעה מרחיקת לכת וצריך לדון בה בשיקול דעת ולאפשר חריגים וסייגים".

חבר הכנסת דב חנין (הרשימה הערבית המשותפת) שהתנגד להצעת החוק של מגל אמר: "קשה להסביר כמה החוק הזה מטומטם ואני יודע שזה לא ביטוי פרלמנטרי אבל זה מה שצריך להגיד על ההצעה הזו" . חנין הסביר כי "בשביל להגן על ההתנחלויות, מוכנים לשלם מחיר של העקמת הדה לגיטימציה, ושל פגיעה בתיירות".