פו הדוב חוגג היום (ד') 100 שנים מאז צאתו כספר ילדים ב 14 באוקטובר 1926. אבל מאחורי הדוב הצהוב שאוהב דבש מסתתרים סיפורים שלא כולם מכירים: מהצעצוע המקורי שקיבל כריסטופר רובין במתנה, דרך היער שאפשר לבקר בו גם היום, ועד הסופר שהתוסכל מכך שכולם זוכרים דווקא את הדמות שיצר. לכבוד יום ההולדת העגול של אחד מגיבורי הילדות המוכרים בעולם, אספנו עשר עובדות מפתיעות על פו וחבריו.
נקרא בכלל על שם דובה
1. לפני שהפך לפו הדוב, הצעצוע המקורי נקרא אדוארד בר. כריסטופר רובין, בנו של הסופר א"א מילן שכתב את ספרי "פו הדוב", קיבל אותו במתנה ליום הולדתו הראשון בשנת 1921. בהמשך הפך הצעצוע להשראה לדמות הספרותית שכבשה את העולם.
2. פו הדוב לא קיבל את שמו במקרה: בגן החיות של לונדון חיה דובה שחורה בשם ויני, שנקראה על שם העיר ויניפג שבקנדה. כריסטופר רובין נהג לבקר אותו, והשם Winnie הפך לחלק משמו המלא של הדוב הספרותי.
3. לפני שהשם הוצמד לדוב, כריסטופר רובין השתמש בשם Pooh עבור ברבור. א"א מילן הסביר שאם קוראים לברבור והוא לא מגיע, אפשר להעמיד פנים שרק אמרת "פו!" ולא באמת ציפית שיענה. בהמשך נדבק השם לדמות המוכרת.
היער הוא מקום אמיתי
4. הופעתו הספרותית הראשונה של פו הייתה בשיר בשם "Teddy Bear", שפורסם בשנת 1924. סיפור הפרוזה הראשון עליו פורסם בערב חג המולד של 1925, ורק באוקטובר 1926 יצא הספר המלא שהפך אותו לדמות מוכרת בעולם כולו.
5. חזרזיר, איה, קנגה, רו וטיגר התבססו על צעצועים שהיו שייכים לכריסטופר רובין. לעומתם, ינשוף וארנב נוצרו בדמיונו של מילן ולא היו חלק מאוסף הצעצועים המקורי. כך יצא ששניים מתושבי היער המפורסם הגיעו אליו בלי שהיו זקוקים לחנות צעצועים.
6. יער מאה האקרים, שבו מתרחשות הרפתקאותיהם של פו וחבריו, מבוסס על נופי אשדאון פורסט שבאנגליה, אזור שבו טיילו מילן ובנו. גם גשר פו הוא מקום אמיתי, המזוהה עם המשחק שבו משליכים מקלות מצד אחד של הגשר ובודקים איזה מהם יגיע ראשון לצד השני.
7. פו המקורי וחלק מחבריו, ששימשו השראה לסיפורים, מוצגים בספרייה הציבורית של ניו יורק מאז 1987. הצעצועים הגיעו לארצות הברית עוד בשנת 1947, ולא שבו להתגורר באנגליה. רו המקורי, לעומת זאת, אבד בשנות ה-30.
8. א"א מילן היה סופר ומחזאי מצליח עוד לפני שכתב את סיפורי פו הדוב, ויצר גם יצירות למבוגרים. אלא שההצלחה העצומה של הדוב וחבריו האפילה על חלק ניכר מעבודתו האחרת. מילן התקשה להשלים עם העובדה שהקהל זיהה אותו בעיקר עם דמות הילדים שהפכה למפורסמת כל כך.
עימות עם נשיא סין
9. בשנת 2000 פרסמו רופאים מאמר בכתב העת הרפואי הקנדי Canadian Medical Association Journal, שבו בחנו את הדמויות ביער מאה האקרים דרך עדשה פסיכולוגית. לפי הניתוח, חזרזיר מציג מאפיינים של חרדה, איה מזכיר דיכאון, טיגר מאופיין בהיפראקטיביות, ואילו פו נקשר להפרעת קשב ולהתנהגויות הקשורות לאוכל.
10. בשנת 2013 החלו גולשים להשוות בין נשיא סין שי ג'ינפינג לבין פו הדוב, בעקבות תמונה שבה צעד לצד נשיא ארצות הברית דאז, ברק אובמה, שהושוותה לתמונה של פו וטיגר. הבדיחה התגלגלה לממים נוספים, ובהמשך דווח כי פלטפורמות בסין חסמו חלק מהתמונות והאזכורים של פו, כאשר שימשו ללעג פוליטי כלפי ג'ינפינג.