כשבועיים לאחר לידת בתה, הסופרת אלומה לב, חשפה באינסטגרם את השם המהמם שבחרה לבתה - מעיין דינה. בסטורי שהעלתה לאינסטגרם שיתפה את העוקבים כי השם נבחר בניגוד לתכנונים שנמשכו השנים.

"קוראים לה מעיין דינה" פתחה לב. "הלכתי מעל עשור עם ידיעה איך יקראו לבת שקיוויתי שתיוולד לי, היו לי תילי-תילים של פרשנויות על השם שבחרתי, כתבתי עליו טורים (!), אבל הוא לא התאים לה. היא כל כך מתוקה ועדינה, כמו מים. אז קראנו לה מעיין".

"מעין זה גם אותיות נעמי, סבתא שלי העדינה, שניצלה מאושוויץ"

לב המשיכה: "לא, זה לא על שם המכון של ימימה. גג על שם עמק המעיינות :) מעין זה גם אותיות נעמי, סבתא שלי העדינה, שניצלה מאושוויץ והמשפט הקבוע שלה היה שבארץ ישראל הכול טוב". עם השם "דינה" הסבירה לב: "על שם האמא המהממת של בעלי, שלצערי לא זכיתי להכיר אותה אבל מהסיפורים ששמעתי ומכמה שהוא היה קשור אליה אני מבינה שהיא היתה מיוחדת מאוד".