חנוך דאום חרג ממנהגו - והתפוצץ על חבר הכנסת

הסטנדאפיסט הפופולרי, שעסוק מאז השבעה באוקטובר בעזרה למילואימניקים, חיילים ופצועי המלחמה, לא הצליח לשמור על הטון הממלכתי שלו כשהח"כ החרדי הסית נגד הציבור הסרוג: "של נעליך כשאתה מדבר על הציבור היקר הזה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/07/25 08:12 כא בתמוז התשפה

חנוך דאום חרג ממנהגו - והתפוצץ על חבר הכנסת
חנוך דאום, צילום: Moshe Shai/FLASH90

קשה להוציא את חנוך דאום מהטונים הממלכתיים שלו, הקומיקאי והסטנדאפיסט הפופולארי שלא מפסיק לתרום לאחדות החברה מאז אוקטובר 2023, מנסה לרוב לא להיכנס למחלוקות פוליטיות, אך לנוכח האמירה המזעזעת של ח"כ משה גפני גם דאום לא הצליח להישאר אדיש. בראיון שגפני העניק לעיתון החרדי "משפחה", תקף בחריפות את הציונות הדתית על רקע דרישותיהם בעניין חוק הגיוס ואמר: "יש כאלה שיותר גרועים מהחילונים".

גפני תקף את ציבור המשרתים - דאום התפוצץ עליו: "של נעליך"

האמירה המכוערת שמוקיעה את שני הציבורים שמאז השבעה באוקטובר נושאים את נטל השמירה על המדינה לבדם, גרמה דאום להתפוצץ על גפני: "בין הנופלים יש רבנים ותלמידי חכמים רבים, שיצאו מבית המדרש כדי להגן על הארץ. של נעליך כשאתה מדבר על הציבור היקר הזה".

עוד כתב דאום: "בשנה ועשרה חודשים שעברו מאז השבעה לאוקטובר נפלו מאות לוחמים בני הציונות הדתית. מאות משפחות שכולות. אלמנות צעירות, ילדים שיגדלו ללא אב. הורים שעולמם חרב. לפעמים יש הרגשה במגזר הדתי לאומי שאין בית שאין בו מת. בגוש עציון בלבד יש כרגע משפחה שיושבת שבעה באלעזר ומשפחה אחרת באפרת על בנים שנפלו בעזה".