עוגת מלכים ספרדית

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/10/19 13:15 כח בתשרי התשפ

עוגת מלכים ספרדית, צילום: יחצ TEKA
עוגת מלכים ספרדית, צילום: יחצ TEKA

מצרכים

עבור ההטפחה

- 50 גר' קמח לחם

- 30 גר' חלב דל

- 1 גר' שמרים טריים

עבור הבצק

- 160 גר' קמח לחם

- 30 גר' חלב עם קינמון וקליפת תפוז

- 1 ביצה

- 40 גר' סוכר

- 1 כף דבש

- 55 גר' חמאה

- 8 גר' שמרים טריים

- 1 כפית מי ורדים

- קליפה של 1/2 תפוז

- קמצוץ מלח

עבור הקישוט

- תפוזים מסוכרים

- שקדים קלופים וחתוכים

הוראות הכנה

- התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.

- מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.

- למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כ-5 דקות.

- הוסיפו סוכר בכל אחת מ-3 הפעמים שתלושו, כל 5 דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.

- הבצק יטפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.

- הניחו לבצק לטפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.

- אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.

- כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות