עוגת חלבה עם שוקולד ופצפוצי קרנץ'

חדשות כיפה 25/05/21 10:50 יד בסיון התשפא

עוגת חלווה, צילום: סיון לזימי - סיון בייקרי
עוגת חלווה, צילום: סיון לזימי - סיון בייקרי

מצרכים

מצרכים לבסיס העוגה

· 100 גרם שוקולד לבן

· גביע שמנת מתוקה

· 400 גרם נוגט (מחית אגוזי לוז)

מצרכים להכנת קרם חלבה:

· 250 גרם גבינת מסקרפונה

· 50 גרם סוכר וניל

· 100 גרם חמאה מומסת (או 80 גרם שמן קוקוס לגרסה פרווה)

· 200 גרם טחינה גולמית

· 120 גרם אבקת סוכר

לקישוט

· שומשום לבן ושחור 20 גרם

· פצפוצי אורז ושומשום לקישוט

הוראות הכנה

1. מכינים את הבסיס על ידי המסת שוקולד נוגט במיקרוגל.

2. מעבירים את הקרם לקערה מוסיפים את השומשום ואז מערבבים הכל יחד

3. משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית על גבי נייר אפייה לשכנה של 1.5 ס"מ

4. מקפיאים עד שהתערובת מתקשה.

5. מכינים את קרם של עוגת חלווה – מערבבים גבינה עם סוכר וניל מוסיפים טחינה ומערבבים יחד

6. הכנת השכבה – מניחים את פצפוצי אורז על צלחת, יוצקים קרם חלווה מכסים בסיס נוסף ואז את הקרם.

המתכון באדיבות סיון בייקרי

כתבות נוספות