מצרכים
2 עגבניות גדולות, 2 פלפלים ירוקים גדולים, 2 גמבות, לפחות ראש שום אחד,
לתיבול: מלח, פלפל שחור, מיץ לימון טרי, שמן זית.
הוראות הכנה
שמים את הירקות והשום בטוסטר אובן או בתנור, בחום בינוני במשך 25 דקות, את שיני השום מפרידים – אך אין קולפים.
מוציאים את הירקות, מכניסים לשקית נילון וסוגרים היטב. לאחר שהכל הצטנן, מוציאים מהשקית ומסירים את הקליפות.
להפעיל בבלנדר הפעלה קצרה או לחתוך דק, בכל מקרה – שלא יהפוך לדייסה. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ושמן זית.
נהוג לאכול לידו טונה וביצים קשות. וזו ארוחה מלאה ודלת קלוריות.
הערות
5 מנות