פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/08/20 13:38 כח באב התשפ

פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי, צילום: חגי לפלר
פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי, צילום: חגי לפלר

מצרכים

כ-15 פלפלונים מתוקים צבעוניים

1 כוס קינואה "סוגת"

לסלט:

1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה)

1-2 מלפפונים פריכים

1/2 בצל סגול קצוץ

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 שן שום כתושה

קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

טחינה גולמית או מוכנה

חופן גרעיני חמנייה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מתחילים בבישול הקינואה: מעבירים את גרגירי הקינואה למסננת דקה ושוטפים במי ברז. אפשר גם להשרות 1-2 שעות בקערה עם מים ולסנן היטב.

אם מבשלים כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה 10-15 דקות, מוודאים שהגרגירים רכים אבל עדיין נגיסים. מסננים היטב ומקררים לטמפטורת החדר.

אם מבשלים כמו אורז: שמים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מרתיחים שוב, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים נעלמים והקינואה מתרככת. מניחים להתקרר.

מכינים את הירקות: חוצים לאורך את המלפפונים, מרוקנים את הגרעינים בכפית ופורסים. חוצים לאורך את הפלפלונים ומנקים מגרעינים. אם הם לא יציבים על משטח העבודה, מגלחים בסכין מעט מהתחתית ליצירת בסיס ישר.

מעבירים את הקינואה שהתקררה לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הסלט. טועמים ואם צריך מחזקים תיבול.

ממלאים את הפלפלונים החצויים בסלט, מזלפים מעליהם טחינה, מפזרים גרעינים ומגישים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות סוגת

כתבות נוספות