בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 07/04/22 11:17 ו בניסן התשפב

בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס, צילום: Teka Studio
בטטה אפויה במילוי גרגרי חומוס, צילום: Teka Studio

מצרכים

רכיבים (ל-4 סועדים)

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח עץ קטן, קצוץ

2 שיני שום טחונות

גרגירי חומוס מבושלים/ משומרים

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן של כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

לרוטב:

200 מ"ל קרם קוקוס

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח

הוראות הכנה

שוטפים את הבטטות, חוצים לאורכן ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

בינתיים מטגנים קלות את הבצל והתפוח בשמן במשך 3 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות.

מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל, מטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים דבש, מקפיצים מעט ומסירים מהאש, מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

לרוטב: מערבבים את קרם הקוקוס עם פפריקה ומעט מלח.

להרכבת המנה: גורפים בור מאורך בתוך הבטטות וממלאים בתערובת החומוס, מקשטים בפס של רוטב ומפזרים את שאר הכוסברה מעל.

כתבות נוספות