דג בעגבניות ושומר

חדשות כיפה חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא 21/03/22 09:05 יח באדר ב'

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חתיכות פילה בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס

1 כף שמן זית

4 עלי מרווה

1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים

1-2 שיני שום פרוסות

1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות

3 עגבניות תמר חצויות

שומר גדול פרוס דק

מלח ופלפל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור. מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים את השום ומאדים כדקה, מקפידים שלא יישרף. מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה מלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה, את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.

כתבות נוספות