במגדלי עזריאלי בתל אביב נמצאת המסעדה הגבוה בארץ עם תפריט אסייתי מדויק, המשלב אוכל מסורתי עם אווירה מודרנית יוקרתית. אני ובן זוגי הגענו ביום חמישי חורפי וקריר למסעדת "sefora" הנמצאת בקומה 49, והושיבו אותנו בשולחן כאשר כל תל אביב פרוסה לנגד עינינו. האווירה של המקום, הנוף, הניקיון והבר המושקע שהוצג בפנינו, הכינו אותנו לערב שיהיה לא פחות ממושלם.
ספורה צילום: אמיר מנחם
הזמנו שתי מנות שאסור לוותר עליהן
מיד כשהתיישבנו הציעו לנו לפתוח עם קוקטייל, ובהמלצת המלצרית בחרנו בסאוור שומס (67 שקלים) עם ג'ין ביפיטר, נענע, קיווי, יוזו לימון, שהיה מתוק מאוד וחמוץ בדיוק ברמה המדויקת. לאחר מכן סרקנו ברקוד בנייד שפתח בפנינו את התפריט העשיר. מרשימת מנות הפתיחה הארוכה הזמנו שתי מנות שאני ממליצה לכל מי שגיע למסעדה לא לוותר עליהן.
פתחנו עם נאמס פרגית (62 שקלים) כאשר הגיעו שתי יחידות מוגשות על חסה לליק עם נענע, בזיליקום, כוסברה וצ‘ילי חריף, לצד רוטב ויאטנמי. הנאמס היו קריספיים בדיוק כמו שהם אמורים להיות, הפרגית והירקות בפנים היו נימוחים והרוטב שהגיע ליד התאים בול למנה. בנוסף הזמנו פופקורן לוקוס (78 שקלים) - קוביות דג לוקוס מטוגנות בציפוי טמפורה, עם רוטב ספייסי מיונז, יוזו ושמן צ'ילי. מלבד החריפות נהנינו מאוד מהמנה שהייתה מפתיעה וטעימה במיוחד.
ספורה צילום: אמיר מנחם
המנה מעוצבת באופן מזמין ואסטתי שלא היה ניתן להתעלם ממנו
במהלך הארוחה ניגשה אלינו המלצרית עם מגבונים חמים, כאשר היא שופכת עליהם מים רותחים שיהיו מוכנים לשימוש נעים במיוחד. בנוסף כל הצוות האיר פנים, השרה תחושה מזמינה במקום, והמוזיקה הייתה רגועה. מתוך שתי המנות העיקריות מהן היה ניתן לבחור מהתפריט הזמנו פוקי בול (126 שקלים).
מנת הפוקי בול הגיעה עם אורז מפורק, סלמון נא, מלפפון, גזר, אבוקדו, צנונית, רוטב סויה, סריראצ‘ה, אפונת וואסבי ושומשום שחור ולבן. גם במנה הזאת מלבד הסריראצ'ה שהוסיפה חריפות שהייתה מיותרת הכל היה טעים במיוחד. המנה מעוצבת באופן כל כך מזמין ואסטתי שלא היה ניתן להתעלם ממנו, והונחה על השולחן כשבקרע הנוף המרהיב שלא הורדנו ממנו את העיניים במשך כל הארוחה. בנוסף, אחת המלצריות ניגשה אלינו עם שוטים שהגיעו בדיוק בזמן ועשינו לחיים.
ספורה צילום: אמיר מנחם
הסופלה הגיע רותח, שוקולדי במיוחד ונוזלי
עם הנעימות והחמימות שבמסעדה כמעט שכחנו מהגשם שירד בחוץ, עד שהטיפות על החלון שהוסיפו לפסטורליות של הערב המושקע, הזכירו לנו. כיאה לארוחה במסעדה אסייתית לא יכלנו שלא להזמין סושי, שהגיע מפנק במיוחד, עם רולים גדולים וטעמים מושלמים בכל ביס. הרול הראשון שלקחנו היה דאבל טונה (89 שקלים), שמכיל ספייסי טונה, בצל ירוק, ספייסי מיונז, טוביקו ירוק, מלפפון ואבוקדו, טופינג טונה אדומה, בסגירת וואסבי מיונז ואפונת וואסבי. הרול היה מדהים מכל בחינה - העיצוב המזמין, הגודל, הטריות של הירקות והדגים והרטבים הטעימים שהגיעו בצד.
הרול השני שהזמנו היה סלמון קראנץ' (77 שקלים) עם סלמון אפוי, שיטאקי ומלפפון, במעטפת סלמון צרוב, מוגש בזילוף קרם מיסו כמהין ושבבי בטטה. הרול היה טעים, מעוצב בקפידה והסלמון היה אפוי בדיוק במידה הנכונה. לסגירת הערב המפנק בחרנו לקינוח סופלה וולקאנו שוקולד חם (52 שקלים) - שנאפה ברגע שהזמנו אותו, וזה הורגש לחלוטין. הסופלה הגיע רותח, שוקולדי במיוחד ונוזלי, לצד קרם קריר ומרענן. כשעזבנו את המסעדה שבעים מכל האוכל המפנק, כבר היה ברור לנו שנחזור לשם שוב, את הנוף המרהיב עם המנות המוקפדות אי אפשר לשחזר בשום מקום.
מסעדת sefora | תל אביב
דרך מנחם בגין 132, קומה 49 בבניין עזריאלי העגול
שעות פתיחה:
ראשון - חמישי: החל מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים.
כשרות:רבנות תל אביב
הכותבת הייתה אורחת המסעדה