לקחו לי שעתיים להכין את הסינבון הזה אבל זה השתלם בכל ביס

הסינבון הזה דורש עבודה: בצק, התפחה, מילוי, ציפוי והרבה סבלנות, אבל ברגע שלוקחים את הביס הראשון מגלים שהפחמימה המתוקה והמפנקת שווה את כל ההשקעה

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/12/23 13:09 ז בטבת התשפד

לקחו לי שעתיים להכין את הסינבון הזה אבל זה השתלם בכל ביס
סינבון, צילום: אילן בנדנה

מצרכים לסינבון

לבצק:

  • 50 גרם שמרים טריים
  • 300 גרם ביצים (6 ביצים M)
  • 300 מל' חלב (כוס וחצי)
  • 1 ק"ג קמח
  • 150 גרם סוכר (2/3 כוס)
  • 300 גרם חמאה
  • 25 גרם מלח

למילוי:

  • 300 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • כפית קינמון

לציפוי:

  • חבילת גבינת פילדלפיה 30%
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה לסינבון

  1. לבצק: שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח.
  2. לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דקות עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק.
  3. לבסוף מוסיפים את המלח לעוד 5 דקות עבודה ומתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.
  4. למילוי: מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.
  5. לציפוי: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד, שמים במקרר עד לשימוש.
  6. הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה.
  7. חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ. מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה.
  8. אופים על 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).
  9. כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר. לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.

המתכון באדיבות הילה בידרמן, כוכבת קמפיין רשת זגה, פינות אוכל.


Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368

Notice: Undefined variable: tmpUrl in /srv/sites/kipa.co.il/public_html/incFiles2021/footer.php on line 368