מתכון לשבת אין מישהו שטעם את העוגה הזאת ולא ביקש ממני את המתכון

כשנמאס לי מעוגות שוקולד רגילות בתור קינוח לשבת, אני מכינה את עוגת התפוחים הזאת ונדהמת כשזוללים אותה לא פחות. אחרי פעם אחת שתכינו אותה, תופתעו לגלות בעצמכם עד כמה היא קלה

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/12/23 13:25 ב בטבת התשפד

אין מישהו שטעם את העוגה הזאת ולא ביקש ממני את המתכון
עוגת תפוחים עם מיני קוקיס קרמל, צילום: לירון אלמוג

מצרכים לעוגת תפוחים

  • לבסיס:
  • 120 גרם מרציפן איכותי
  • ביצה
  • כף גדושה חמאה
  • כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית

למילוי:

  • 3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • קורט קינמון
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות חמאה
  • 2 כפות דבש

לציפוי:

  • 2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה

הוראות הכנה לעוגת תפוחים

  1. במעבד מזון טוחנים יחדיאת כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה.
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס.
  4. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים.
  5. מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.

המתכון באדיבות חברת כרמית