ותרו על המסעדה מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות

חדשות כיפה תמר יהודאי 05/01/23 10:17 יב בטבת התשפג

מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לתפו"א מוקרם עם פטריות 

6-7 תפו"א קלופים חתוכים לריבועים בינוניים 
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות דקות
שמנת לבישול 250 מ"ל (חבילה אחת קטנה)
2 כוסות חלב (400 מ"ל)
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות 
בצל אחד גדול קצוץ דק
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
2 ענפיי אורגנו טרי (לא חייב)

אופן ההכנה של תפו"א מוקרם עם פטריות: 

בסיר עם מים מבשלים את קוביות תפו"א עם מעט מלח כ20 דקות (סכין ננעצת התפו"א רכים), מסננים. במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ ושום עם שמן זית להזהבה, מוספים את הפטריות וממשיכים לטגן להזהבת הפטריות, מוציאים לצלחת.

עבר בישול ועורבב בעדינות עם הרוטב ונכנס לתנור

עבר בישול ועורבב בעדינות עם הרוטב ונכנס לתנור צילום: תמר יהודאי

באותה מחבת בלי לשטוף שמים חמאה וקמח, מערבבים לעיסה אחידה ומוסיפים את החלב והשמנת, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומחזירים את הבצל והפטריות שטוגנו קודם, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מבשלים כמה דקות, מעבירים את תפו"א לתבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים את הרוטב שלנו מעל ומערבבים ממש בעדינות שהתפו"א לא ימעכו., מפזרים מעל מעט גבינה צהובה או מוצרלה  (אני שמה ממש נגיעות), קצת עלי תבלין ומכניסה ללא כיסוי לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד הזהבה יפה.

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.