מתכון לשבת הריח מטריף: קציצות דגים ברוטב אדום

נדיר למצוא בית שבו הדגים לא מככבים בתפריט של סעודת השבת. בלוגרית האוכל עטרה ז'ורנו מעלה את הרף ומציגה מתכון לקציצות דגים מושלמות ורכות, שיעשו לכם טעם של עוד ויגרמו לכם לחסל את כל החלות

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/12/22 14:02 יד בכסלו התשפג

הריח מטריף: קציצות דגים ברוטב אדום
צילום: עטרה ז'ורנו

מצרכים לקציצות דגים 

500 גרם דג נסיכה.
500 גרם דג בקלה.
2 ראשי שום.
3 פלפלים אדומים.
1 פלפל ירוק.
4 יחידות פלפל שאטה.
2 גמבות אדומות.
תבלינים: מלח, כמון, כורכום ופפריקה.
שמן.

אופן ההכנה של קציצות דגים 

מתחילה בלהשרות את הדגים היטב במלח ובמיץ לימון כדי להוציא את הריח והלכלוך מהדגים לפחות כ-1/2 שעה. יש לטחון את הדגים במגמיקיס או במעבד מזון- אפשרי לקנות כבר טחון.

במעבד המזון טוחנת 1 פלפל אדום, 1 פלפל ירוק ו-1 גמבה יחד עם 10 שיני שום וצרור כוסברה עם תבלינים ושמן לתערובת של משחה חלקה. את הרוטב מעבירה לקערת הדגים ומערבבת היטב.
בסיר רחב ושטוח מטגנת קלות את יתירת השינוי השום, הגמבות, הפלפלים ומוסיפה תבלינים וכוסברה מטגנת כ-10 דקות.

מוסיפה לסיר כ-3 כוסות מים ומכדררת מעיסת הדגים כדורים בגודל הרצוי ומבשלת כ-30 דקות.
זמן הבישול משקה את הדגים מהרוטב על מנת שהקציצות יספגו את כל הטעמים.
ליד חלה או לחמניה ביתית יש לכם חוויה מושלמת של טעמים.

בלוגרית האוכל עטרה ז'ורנו מציגה את המתכון המנצח שלה לשבת גשומה וחורפית.