מתכון לשבת מרק ירקות עשיר עם גריסים ועדשים כתומות

קערת מרק היא הפתרון המושלם לשבת במזג אוויר סגרירי. הנה מתכון למרק ירקות עשיר, פרווה, מנחם וטעים, כזה שמתאים לארוחה שלמה ומאפשר לצאת מהמטבח כמה שיותר מהר ביום שישי קצר | בתאבון

חדשות כיפה תמר יהודאי, חדשות כיפה 17/11/22 12:18 כג בחשון התשפג

מרק ירקות עשיר עם גריסים ועדשים כתומות
מרק חורפי בריא ומנחם , צילום: תמר יהודאי

מצרכים למרק ירקות עשיר עם גריסים ועדשים כתומות

3 בצלים 
3 גזרים מגורדים
2 קישוא חתוך לקוביות 
חתיכה יפה של דלעת חתוכה לקוביות
בטטה גדולה אחת  חתוכה לקוביות
קולרבי אחד חתוך לקוביות
תפו"א חתוך לקוביות (אופציונאלי)
כרובית חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים דק (גם הגבעול וגם העלים)
שורש פטרוזיליה מקולף שלם
כוס עדשים כתומות
3/4 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים

להוסיף את הירקות לפי הסדר צילום: תמר יהודאי

אופן ההכנה של מרק ירקות עשיר עם גריסים ועדשים כתומות

בסיר גדול רחב שוליים מטגנים מעט בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הגזר המגורר ואז עם כף עץ כל פעם מוסיפים עוד מהירקות החתוכים לפי הסדר הרשום במתכון, את שורש הפטרוזיליה מכניסים שלם, בשביל הטעם, שופכים את העדשים הכתומות, מערבבים ואז ממלאים את הסיר עם מים עד שמכסה את הירקות ועוד קצת מעבר, מתבלים בחוואיג' למרק, כף פפריקה מתוקה, רבע כפית קינמון, מלח ופלפל, מביאים את המרק לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה. אחרי 35 דקות מוסיפים את הגריסים ומבשלים עוד 25 דקות או עד שהגריסים רכים ולא קשים. הנה לכם מרק הכי בריא וטעים שיש, ארוחה שלמה בקלי קלות. 

הרתחה ועוד קצת בישול

הרתחה ועוד קצת בישול צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.