קינוח לשבת תודו לנו אחר כך: מתכון לעוגת שמרים קראנץ' עם ממרח אגוזי לוז ושערות חלבה

השבוע השגרתי הראשון אחרי החגים הגיע לסיומו בשעה טובה, ולרגל המאורע המשמח הכנו עבורכם מתכון לעוגת שמרים מופלאה ומנחמת, כזאת שתגרום לכם לדלג על העיקרית ולשכוח את הדיאטה

חדשות כיפה תמר יהודאי 27/10/22 14:25 ב בחשון התשפג

תודו לנו אחר כך: מתכון לעוגת שמרים קראנץ' עם ממרח אגוזי לוז ושערות חלבה
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לעוגת שמרים קראנץ' עם ממרח אגוזי לוז ושערות חלבה

420 גרם קמח
50 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
70 מ"ל חלב
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית מלח
למילוי: ממרח אגוזי לוז 
שערות חלבה
לסירופ סוכר:
100 מ"ל מים
100 גרם סוכר

אופן ההכנה של עוגת שמרים קראנץ' עם ממרח אגוזי לוז ושערות חלבה

מערבבים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח לבצק פירורי, ואז בהדרגה מוסיפים את החמאה ובסוף את המלח. לשים עד לבצק אחיד ונעים ומתפיחים כשעה וחצי להכפלת הבצק, או מעבירים את הבצק להתפחה לילה במקרר. מחלקים את הבצק לחלקים, מכל חלק נכין עוגת פס.

לאחר שהרולדה הייתה במקפיא 20 דקות, יותר קל לחצות את הרולדה לחצי ולהבריג בורג נקי ויפה

לאחר שהרולדה הייתה במקפיא 20 דקות, יותר קל לחצות את הרולדה לחצי ולהבריג בורג נקי ויפה צילום: תמר יהודאי

מקמחים את משטח העבודה בקמח ומרדדים את הבצק למלבן דק, מורחים את ממרח השוקולד שלנו (כדאי מעט לחמם אותו כדי שיהיה קל למרוח), מפזרים את שערות החלבה בחופשיות, אפשר גם לפזר קצת שוקולים (לא חובה). מגלגלים את הבצק לרולדה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.

מורחת שיכבה אחידה של שוקולד, מפזרת את השערות חלבה וקצת שוקולד צ

מורחת שכבה אחידה של שוקולד, מפזרת את השערות חלבה וקצת שוקולד צ'יפס ומגלגלת לרולדה צילום: תמר יהודאי

מוציאים את הבצק, חותכים באמצע הרולדה לחצי ויוצרים צורת בורג יפה. מניחים בתבנית ומתפיחים במקום מעט חמים להכפלת נפח העוגה סביב 40 דקות ובחורף אפילו שעה פלוס.

הולכת להתפחה שניה להכפלת הנפח ואז לאפייה בתנור

הולכת להתפחה שניה להכפלת הנפח ואז לאפייה בתנור צילום: תמר יהודאי

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר, מבשלים את המים והסוכר בסיר קטן, מערבבים עד להמסת הסוכר, מחכים שיבעבע  ואז נותנים עוד 2 דקות ומכבים. כשהעוגה זהובה ויפה מוציאים מהתנור  וישר מברישים בנדיבות בסירופ סוכר שלנו.

צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.