מתכון לדג בס בתיבול מנגו

מי לא אוהב את פירות הקיץ? כל הסטיגמות על העולם המטבח התנפצו, וכיום כבר משתמשים במגוון חומרי גלם ליצירת מנה קולינארית מושלמת

חדשות כיפה השף רועי פחימה, ממלון וילה גליליי ומסעדת סומאק 04/08/22 10:39 ז באב התשפב

מתכון לדג בס בתיבול מנגו
צילום: סומאק וילה גליליי

מרכיבים: 

נתח דג בס, מנגו, חצי כפית סילאן, כפית סוכר, קורט מלח, קורט פלפל, כפית מיץ לימון, חופן פיצוחים (שקדים פרוסים, פיסטוק, זרעי חמנייה ובוטנים - לבחירתכם), חופן שעועית ירוקה, פלפל אדום, פטריות שמפיניון, רוטב סויה.

אופן ההכנה: 

בוחרים נתח דג בס איכותי. בקערה מערבבים מנגו, חצי כפית סילאן, כפית סוכר, קורט מלח, קורט פלפל וכפית מיץ לימון. מערבבים את הכל יחד לתערובת סמיכה ואחידה, ומורחים את נתח הדג.

לאחר שמרחנו את הרוטב, אנו מצפים את הנתח בקראסט פיצוחים שמורכב מפיסטוק, שקדים פרוסים, זרעי חמנייה ובוטנים (לבחירתכם). מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הדג ל-7 דקות. במקביל, מחממים מחבת עם שמן זית, ובו שמים 2 שיני שום קצוצות, רצועות של גמבה, חופן שעועית ירוקה ופטריות שמפיניון. את הדג שיוצא מהתנור שמים על מצע השעועית, הגמבה והפטריות.

צילום: סומאק וילה גליליי