מתכון תשכחו מסופגניות או לביבות: הספינג' טעים יותר

בלי שוקולד או מילוי אגסים, הסופגנייה העתיקה מציגה בצק מטוגן ומתוק, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. הנה מתכון פשוט וקליל, ולא לשכוח להכריע בסוגיה החשובה: ציפוי דבש או סוכר?

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/11/21 14:29 כא בכסלו התשפב

תשכחו מסופגניות או לביבות: הספינג' טעים יותר
צילום: shutterstock

חג האורים כבר ממש כאן, ואפילו מזג האוויר החורפי שסופסוף הגיע תורם לאווירה החגיגית. כמו בכל שנה, נשמע את הבדיחות הקבועות על מחירי הסופגניות, על הקלוריות המוגזמות של הבצק המטוגן שמגיע עם תוספות מתוקות וגם הצעות משונות ללביבות הזויות. 

במקום לגרד במשך שעות תפוחי אדמה ובצל, או להשקיע בזילוף שוקולד מעל סופגנייה שממילא תהיה פחות טעימה מזו הקנייה, אפשר להכין מעדן חג פשוט וביתי, שמזכיר את טעם של פעם, בלי תחושת כבדות ומאמץ מוגזם במטבח: הספינג'. 

 

צילום: ללא

מצרכים: 

קילו קמח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
2 כפות ערק
כפית מלח
4 כוסות מים פושרים

יוצקים את כל המצרכים לקערה ויוצרים עיסת בצק דלילה, שזקוקה להתפחה של שעה. לאחר מכן, יש לקרוץ עיגולים שטוחים ולהקפיד על ידיים רטובות. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה של הבצק, גם מהצד השני. להוציא מהטיגון היישר לנייר סופג. לאחר מכן, בזמן שהספינג' חם, אפשר לטבול בדבש או לכסות בסוכר.