מצרכים
חצי חבילה פסטה בבטה ברילה
2 סלקים
מלח
לרוטב פסטו (ישאר לכם ממנו לעוד מנות):
2 חבילות עלי בזיליקום
4 שיני שום, קלופות
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1/2 כוס צנוברים, קלויים
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
ניתן להשתמש במקום ברוטב פסטו קנוי
להגשה:
עלי בזיליקום
גבינת פרמזן, מגורדת דק
הוראות הכנה
- מבשלים את הסלקים עד ריכוך בהרבה מים.
- טוחנים את הסלקים ביחד עם 4 כוסות מים עד שנוצר רוטב ורוד במרקם חלק.
- מרתיחים את הרוטב הורוד וממליחים. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה רכה. מסננים.
- פסטו: טוחנים את כל המצרכים עד שנוצר רוטב פסטו במרקם שאוהבים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מניחים את הפסטה בקערה גדולה, מניחים מעל תלוליות של רוטב פסטו ומגישים עם עלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגורדת.
המתכון באדיבות מותג הפסטה "ברילה"