והשבת: מביאים את "קבר רחל" אליכם לשולחן

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת.

חדשות כיפה חנה פנט 22/11/18 11:42 יד בכסלו התשעט

והשבת: מביאים את "קבר רחל" אליכם לשולחן
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

השבת נקרא בפרשת השבוע על רחל שמתה בלידת בנימין בדרך אפרתה: "וַיִּסְעוּ מִבֵּית אֵל, וַיְהִי-עוֹד כִּבְרַת-הָאָרֶץ לָבוֹא אֶפְרָתָה; וַתֵּלֶד רָחֵל, וַתְּקַשׁ בְּלִדְתָּהּ. וַיְהִי בְהַקְשֹׁתָהּ, בְּלִדְתָּהּ; וַתֹּאמֶר לָהּ הַמְיַלֶּדֶת אַל-תִּירְאִי, כִּי-גַם-זֶה לָךְ בֵּן. וַהֲוָה בְּקַשָּׁיוּתַהּ, בְּמֵילְדַהּ; וַיְהִי בְּצֵאת נַפְשָׁהּ, כִּי מֵתָה, וַתִּקְרָא שְׁמוֹ, בֶּן-אוֹנִי; וְאָבִיו, קָרָא-לוֹ בִנְיָמִין. וַתָּמָת, רָחֵל; וַתִּקָּבֵר בְּדֶרֶךְ אֶפְרָתָה, הִוא בֵּית לָחֶם.  וַיַּצֵּב יַעֲקֹב מַצֵּבָה, עַל-קְבֻרָתָהּ--הִוא מַצֶּבֶת קְבֻרַת-רָחֵל, עַד-הַיּוֹם."

קבר רחל מסמל את התקווה כי עם ישראל ישוב לארצו. תקווה אותה מבטא ירמיהו הנביא:"כֹּה אָמַר ה' קוֹל בְּרָמָה נִשְׁמָע נְהִי בְּכִי תַמְרוּרִים רָחֵל מְבַכָּה עַל-בָּנֶיהָ מֵאֲנָה לְהִנָּחֵם עַל-בָּנֶיהָ כִּי אֵינֶנּוּ: כֹּה אָמַר ה' מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה כִּי- יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ נְאֻם-יְהֹוָה וְשָׁבוּ מֵאֶרֶץ אוֹיֵב. וְיֵשׁ-תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם-ה' וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם.(ל"א,י"ד-ט"ז).

מה אתם אומרים? מזכיר משהו את המקור? את ההוא לפני שהקימו חומות גבוהות מסביב...

עוגת קבר רחל

עוגת קבר רחלצילום: חנה פנט

 

רכיבים לעוגה:

2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס קקאו  מסונן

1 כוס שמן
3 ביצים

2 כוסות מים רותחים
1 שקית אבקת אפיה

 

למילוי:

1 שמנת צמחית
150 גר' שוקולד מריר

 

לציפוי:

גנאש שוקולד

100 גר' שוקולד
75 מ"ל שמנת צמחית
1 כף ברנדי

 

לכיפה:

50 גר' שוקולד לבן פרווה
100 גר' שמנת צמחית
חצי כפית הל טחון
4 גר' ג'לטין+3 כפות מים
150 מ"ל שמנת צמחית

 

אופן הכנת העוגה:

מערבבים את כל החומרים 
בסוף
את המים הרותחים ועוד שקית אבקת אפיה
מחלקים ל- 2 תבניות ח"פ (17X25)

אופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות
מוציאים ומקררים. אני אוהבת את העוגות שיכורות ולכן מרטיבה בברנדי.

 

גנאש מוקצף :

ממיסים את השוקולד עם השמנת הצמחית
מקררים היטב (8 שעות במקרר)
מקציפים כך שהקרם מתבהר מעט
מורחים בין 2 שכבות העוגה
וגם על הדפנות

 

גנאש 

ממיסים את השוקולד עם השמנת הצמחית
מקררים ויוצקים על העוגה.

 

מוס וניל

ממיסים את השוקולד הלבן בשמנת הצמחית
מקררים

מתפיחים את הג'לטין במים
מחממים במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף
מקררים
מעבירים כף או 2 מהשוקולד המומס לתמיסת הג'לטין, 
מערבבים
ואח"כ מערבבים את הג'לטין לשוקולד המומס.
מקציפים את השמנת הצמחית
מקפלים לתוכה את השוקולד.
יוצקים את המוס לקערה מתאימה המרופדת בנילון נצמד
מקפיאים

את עיטור העץ הכנתי מקצפת צמחית צבעתי חלק בצבע מאכל ירוק וחלק בקקאו, הזילוף בצנטרים מתאימים.

 

שבת שלום!

 

לטורים קודמים