ספירת העומר, והיחס לרב סולוביצ'יק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/03/13 16:42 יח בניסן התשעג

שאלה

מועדים לשמחה!

שתי שאלות לרב

1)מה היחס לרב סולוביצ'יק, כמו רב ציוני או חרדי ומה היה העיקר של המשנה שלו. 2)האם ספירת העומר היא חיוב מהתורה

תודה חגי

תשובה

שלום

א. יש צדדים חיוביים ויש פחות, בעיקר ביחסו ליד ד´ עלינו בתקומת מדינת ישראל, ויחסו לא"י ולמדינה כפונקציה ולא כקודש. על גישה דומה לשלו רמז הרב בביקורת באורות א"י א-ב. בישיבות בא"י לא כ"כ לומדים את כתביו באופן מסודר, אלא את משנת הרב זצ"ל. זאת משום שסגנון החשיבה והכתיבה של הרב סולוביצ´יק מתאים יותר לאורטודוקסיה המודרנית בארה"ב ופחות לציונות הדתית, ורוב עיסוקו המחשבתי אינו נוגע ביסוד הקודש הנבואי השורה בא"י אלא בצדדים הסימבוליים יותר. על כל פנים, אם כתביו מוסיפים ירא"ש אצלך, תלמד, ויש בזה מעלה, גם אם לא מסכימים עם חלק מהדברים. הוא היה ת"ח גדול בגמ´ וירא שמים.

ב. מחלוקת הרמב"ם והתו´ס בהבנת דעת רבנן בגמ´ בסוגיית ספירת שבועות בנוסף לימים כשאין מקדש. והלכה כתו´ס שהספירה בימינו דרבנן.

כל טוב