צום יום כיפור כשאני עם בחילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/09/12 23:02 ו בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

אני בצומות לא מרגישה טוב. בגלל שאני לא אוכלת ,יש לי בחילות ואני מקיאה לא מעט.

הבעיה היא ביום כיפור מה אני עושה? אוכלת לפי שיעורים?

חיפשתי לראות מה שיעור האכילה ביו"כ וזה לא ברור ( 30 גרם?)

תודה רבה

תשובה

שלום

צמה כרגיל. ואם תקיאי או יכאב ראשך, פני לרופא בקהילה שיחליט אם זה סכנת נפשות או ספק סכנה. אם יחליט אחד משניהם- שתי לשיעורין. ואם צריך גם שתי כרגיל. אם אין סכנה אלא כאב- יש להמשיך לצום.
לרוב כשנחים במזגן אפשר לשרוד צום עם כאב ראש. ועדיף שלא תתפללי ותצומי מאשר הפוך.
שיעורין- אוכל בנפח קופסת גפרורים כל שבע דק', שתייה בנפח צד אחד של הפה כל שבע דק'.

בהצלחה